«Κύριε Πρόεδρε η Θράκη τουρκεύει, εσείς τί κάνετε;»

Η Ελλάδα απλώς παίζει ρωσική ρουλέτα μέσα στα σπλάχνα της...

Must Read

Σας υποσχέθηκα κάτι χθες, με αφορμή το άρθρο για Θράκη που έγραψε ο Μανώλης Κοττάκης στις 11/12 στην Αλεξανδρούπολη (διαβάστε εδώ το άρθρο). Το καταθέτω σήμερα λόγω της χθεσινής έκτακτης επικαιρότητας.

Ξάνθη, μεσάνυχτα σχεδόν Τετάρτης 13/12, τράβηξα αυτή τη φωτογραφία (σ.σ. την κεντρική). Στην Κεντρική Πλατεία, στο Ρολόι, για όσους γνωρίζουν. Το πούλμαν που βλέπετε είναι τουρκικό, της εταιρείας που συνδέει τακτικότατα Θράκη (Ξάνθη-Κομοτηνή-Αλεξανδρούπολη) με Κωνσταντινούπολη.

Σταθμεύει και αναχωρεί εμπρός από τη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Ξάνθης, κάτω δηλαδή από το διαμέρισμα και το υπνοδωμάτιο του Διοικητή του Δ’ Σώματος Στρατού!

Όπως μπορείτε να δείτε, στην ιστοσελίδα του τουρκικού ταξιδιωτικού πρακτορείου που συνδέει τη Θράκη με την Κωνσταντινούπολη, δεσπόζει ο Κεμάλ και ο εορτασμός των 100 χρόνων τουρκικής δημοκρατίας…

Ελληνικά μέσα μαζικής μεταφοράς που να συνδέουν Ελλάδα και Τουρκία δεν υπάρχουν: η Τουρκία έχει πλέον το ΑΠΟΛΥΤΟ μονοπώλιο στη συγκοινωνιακή σύνδεση. Ο Πρωθυπουργός Μητσοτάκης αναφέρθηκε πριν μια εβδομάδα στον Ερντογάν στη σιδηροδρομική σύνδεση Ελλάδας – Τουρκίας, αλλά αυτή τη στιγμή η Θράκη δεν διαθέτει ούτε καν ένα (!!) δρομολόγιο τρένου στη γραμμή Ξάνθη-Ορμένιο, εντός δηλαδή ελληνικής επικράτειας, ενώ το σιδηροδρομικό δίκτυο παραπαίει σε άθλια κατάσταση.

Είναι πάρα, μα πάρα πολλά άλλα που συμβαίνουν στη γη που μεγάλωσα, που δεν τα χωρά μια δημοσίευση. Αλλά που όσοι τα γνωρίζουμε, αντιλαμβανόμαστε ότι η Ελλάδα απλώς παίζει ρωσική ρουλέτα μέσα στα σπλάχνα της.

Αν η Αθήνα, τα φερέφωνα του κατευνασμού και της ύπνωσης του ελληνικού λαού (ΕΛΙΑΜΕΠ, Γεραπετρίτης, Καιριδης, κλπ), το όποιο ιδιοτελές κυβερνητικό κρόσι και κάθε ανέντιμη φιλοκυβερνητική πένα, και όσοι άλλοι νομίζουν ότι με ευχολόγια σε Διακηρύξεις Φιλίας, παραβιάσεις της Συνθήκης Σένγκεν για Βίζες, με διμερείς επισκέψεις, ανοιχτές αγκάλες και χαρές σαν την προχθεσινή του ΕΛΙΑΜΕΠ στον Τούρκο Πρέσβη Ερτσιγιές, πληρωμένες καταχωρήσεις σε κεντρικά ΜΜΕ και συμφωνημένες δηλώσεις στήριξης μεγάλων Πρεσβειών, κατευνάζουν την Τουρκία και θωρακίζουν τη Θράκη μας -όπως με επιπολαιότητα και περίσσεια αλαζονεία μου σχολίαζε ο μέχρι χθες Υπουργός Δικαιοσύνης της ΝΔ, τη Δευτέρα στο αεροδρόμιο Μακεδονία, προτού φύγει εκνευρισμένος όταν τον ρώτησα πότε ταξίδεψε τελευταία φορά στη Θράκη- από την εν εξελίξει και μπρος στα μάτια μας τουρκοποίησή της, τότε ένα έχω να πω ολονών: Τα μεσάνυχτά τους είναι τόσο μαύρα όσο και αυτής της φωτογραφίας…

Διότι αυτό που συμβαίνει στην ακριτική γη, είναι αυτό που με αγωνία είχε καταθέσει κάποτε ένας γενναίος Πομάκος δάσκαλος στον άρρωστο πλέον, πλην όμως διαυγέστατο, Πρωθυπουργό Ανδρέα Παπανδρέου, κάνοντάς τον να δακρύσει: «Κύριε Πρόεδρε η Θράκη τουρκεύει, εσείς τί κάνετε;»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This