Ο Ζαμπούνης νεκρός μέσα στο αυτοκίνητό του – Φωτό και βίντεο ντοκουμέντα από το μαφιόζικο χτύπημα στον Νέο Κόσμο

Για ένα από τα ακριβότερα συμβόλαια θανάτου κάνει λόγο η ΕΛ.ΑΣ.

Must Read

Περισσότεροι από 90 κάλυκες από αυτόματο τυφέκιο Καλάσνικοφ και πιστόλι των εννέα χιλιοστών βρέθηκαν στο σημείο όπου λίγο πριν από τις 2 μετά τα μεσάνυχτα τέσσερις άγνωστοι «γάζωσαν» το αυτοκίνητο του Βαγγέλη Ζαμπούνη, δολοφονώντας εν ψυχρώ τον 44χρονο μπροστά από το πρατήριο υγρών καυσίμων που διατηρούσε στον Νέο Κόσμο.

Οι εκτελεστές του «άδειασαν» τους γεμιστήρες από τα όπλα τους πάνω στο θωρακισμένο όχημά του μάρκας BMW, αποφασισμένοι -αυτήν τη φορά- να τον σκοτώσουν. Όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί που έσπευσαν στον τόπο του εγκλήματος, ο Βαγγέλης Ζαμπούνης έφερε βαρύ οπλισμό μέσα στο αυτοκίνητό του, τον οποίο, όμως, δεν πρόλαβε να χρησιμοποιήσει. Πιο συγκεκριμένα, στο ντουλαπάκι του οχήματός του βρέθηκε ένα πιστόλι Glock των εννέα χιλιοστών, ενώ στο πορτ μπαγκάζ του ένα Καλάσνικοφ με γεμιστήρες και άγνωστο αριθμό φυσιγγίων.

πηγή φωτο: ieidiseis.gr

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, αστυνομικοί κάνουν λόγο για ένα από τα ακριβότερα συμβόλαια θανάτου, το οποίο δεν αποκλείεται να φέρει σημαντικές ανακατατάξεις στον «κόσμο της νύχτας».

^

Αμέσως μετά το χτύπημά τους, οι εκτελεστές τράπηκαν σε φυγή, κινούμενοι μέσω της λεωφόρου Αθηνών με κατεύθυνση προς Χαϊδάρι. Στη συνέχεια έκαψαν το πολυτελές αυτοκίνητο τύπου τζιπ που χρησιμοποίησαν και εξαφανίστηκαν με άλλο όχημα διαφυγής. Κάμερα, κατέγραψε τους δράστες να κινούνται στην οδό Κασομούλη στον Νέο Κόσμο, λίγο μετά τη δολοφονική επίθεση:

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μία από τις σφαίρες τρύπησε το τζάμι παραθύρου διαμερίσματος παρακείμενης πολυκατοικίας, χωρίς, ευτυχώς, να τραυματιστεί κανείς. Με βάση το ίδιο ρεπορτάζ, οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής εκτιμούν ότι χρησιμοποιήθηκαν τουλάχιστον δύο πολεμικά τουφέκια Καλάσνικοφ, ενώ δεν αποκλείουν οι δολοφόνοι να άλλαξαν και γεμιστήρες, προκειμένου να αποτελειώσουν τον 44χρονο.

Όπως προκύπτει, εξάλλου, από την μέχρι στιγμής έρευνα, οι δράστες τον πυροβόλησαν  μέσα στο αυτοκίνητό του, πιθανότατα και από τις δύο πλευρές. Οι αξιωματικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, που έχουν αναλάβει την υπόθεση σε συνεργασία με το Τμήμα Εκβιαστών, έχουν συλλέξει και μελετούν άφθονο υλικό από κάμερες κλειστού κυκλώματος στην περιοχή του Νέου Κόσμου, τόσο κατά το επίμαχο χρονικό διάστημα εκδήλωσης της μαφιόζικης επίθεσης, όσο και από τις προηγούμενες μέρες, με το σκεπτικό ότι οι δολοφόνοι είχαν μελετήσει από πριν το χώρο και περίμεναν την κατάλληλη στιγμή για να προχωρήσουν στο εγκληματικό σχέδιό τους.

Εκτιμάται ότι οι δράστες ήταν τουλάχιστον τρεις, που διέφυγαν με τζιπ, το οποίο εγκατέλειψαν καμένο στο Δαφνί και έχει μεταφερθεί στην Εγκληματική Υπηρεσία για έρευνα. Αναζητείται, επίσης, μια μοτοσικλέτα, που ενδέχεται να ανήκε σε ομάδα υποστήριξης, καθώς αποχώρησε με ταχύτητα από τον τόπο του εγκλήματος, αμέσως μετά την εκτέλεση.

^
Το χρονικό της μαφιόζικης εκτέλεσης

Όπως αναφέρουν οι μέχρι στιγμής πληροφορίες, η ώρα ήταν 1.55 πριν από τα μεσάνυχτα, όταν αυτοκίνητο με τέσσερις επιβαίνοντες προσέγγισε τον 44χρονο τη στιγμή που μόλις είχε βγει από το πρατήριο υγρών καυσίμων και επιβιβαζόταν στο θωρακισμένο τζιπ του, στη συμβολή των οδών Φραντζή και Ηλία Ηλιού, στον Νέο Κόσμο.

Οι δράστες τον «γάζωσαν» με σφαίρες των 7,62 και των 9 χιλιοστών και στη συνέχεια κινήθηκαν από τη λεωφόρο Αθηνών προς το Χαϊδάρι. Αφού έκαψαν ολοσχερώς το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν στο χτύπημα, προκειμένου να καλύψουν τα ίχνη τους, κατόπιν εξαφανίστηκαν με άλλο όχημα διαφυγής. Σημειώνεται πως το αυτοκίνητο με το οποίο έκαναν τη δολοφονία δεν είχε δηλωθεί ως κλεμμένο και ανήκει σε κατασκευαστική εταιρία. Εκτιμάται, ωστόσο, ότι κλάπηκε λίγες ώρες πριν από την εκτέλεση και έτσι οι ιδιοκτήτες του δεν είχαν προλάβει να δηλώσουν την κλοπή του.

Από το modus operandi προκύπτει ότι οι εκτελεστές είναι έμπειροι ποινικοί που πιθανότατα έχουν πραγματοποιήσει και άλλες φορές τέτοιου είδους χτυπήματα. Εκτιμάται ότι τα Καλάσνικοφ που χρησιμοποίησαν ήταν «καθαρά» (δεν είχαν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν σε εγκληματικές ενέργειες), ενώ, όσον αφορά σε αυτή καθαυτή τη δολοφονική επίθεση, φέρεται να διήρκησε περίπου 40 δευτερόλεπτα.

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:
^

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This