Ακούν «Βυζάντιο» και τρέμουν…

Ελάχιστος εμπρός στο μεγαλείο του ελληνισμού…

Must Read

Τη Νέα Υόρκη θα επισκεφτεί προσεχώς ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και μαθαίνουμε ότι θα εγκαινιάσει έκθεση κυκλαδικών ειδωλίων στο μητροπολιτικό μουσείο, μαζί με την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη. Το ενδιαφέρον είναι ότι σε απόσταση αναπνοής από την έκθεση αυτή -πέντε λεπτά με τα πόδια- διοργανώνει εδώ και καιρό μία σημαντική έκθεση η Αρχιεπισκοπή της Μονής του Σινά, με κειμήλια από την ιστορική μονή, υπό τον γενικό τίτλο «Βυζάντιο και Αφρική», η οποία γνωρίζει μοναδική επιτυχία

 

Οπως πληροφορείται η στήλη, ο Αρχιεπίσκοπος Σινά έχει ζητήσει από τον πρωθυπουργό με την ευκαιρία της μετάβασής του στην Νέα Υόρκη να επισκεφτεί κι αυτή την έκθεση. Η επιστολή του βρίσκεται στα χέρια της υφυπουργού Εξωτερικών Αλεξάνδρας Παπαδοπούλου. Μαθαίνουμε ότι ο κ. Μητσοτάκης θα πάει -και άριστα θα κάνει- στην έκθεση με τα κυκλαδικά ειδώλια, αλλά δεν δείχνει τόσο ζεστός να επισκεφτεί την έκθεση για το Βυζάντιο με τα κειμήλια της ιστορικής Μονής στο Σινά! Αντ’ αυτού θα την επισκεφτεί η έχουσα θρησκευτικές ανησυχίες υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

 

Εμείς δεν θα του πούμε τι να κάνει, πρωθυπουργός είναι, βεβαρημένο πρόγραμμα έχει, αλλά μήπως να το ξανασκεφτεί; Από τη μία πόρτα θα βγει και από την άλλη θα μπει. Δεν θα χάσει και πολύ χρόνο. Φαίνεται όμως ότι η απέχθεια για το Βυζάντιο και ότι αυτό συμβολίζει, είναι έμφυτη στους Γερμανοτραφείς, για να μην πούμε Γερμανόφιλους.

 

Οι πηγές μας στη Νέα Υόρκη μάς ενημερώνουν πάντως ότι ο πρωθυπουργός δεν θα παραμείνει για πάρα πολύ καιρό στη μητροπολιτική -κατ’ ουσίαν- πρωτεύουσα των Ηνωμένων Πολιτειών και θα αναχωρήσει για το Σικάγο.

Ο λόγος είναι απλός. Ευρωεκλογές έρχονται και οι Ελληνες επιχειρηματίες εκεί είναι πιο ανοιχτοχέρηδες γενικώς στις ενίσχυση των κομμάτων σε σύγκριση με τους Νεοϋορκέζους. Βεβαίως, εκτός όλων αυτών, υπάρχει και η επιστολική ψήφος, μην το ξεχνάμε ποτέ αυτό.

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This