«Δεν κατηγορείται για τίποτα, όλα είναι παραλογισμός», λέει ο συνήγορος του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλο

Οι νέες έρευνες στον λογαριασμό στο Paypal

Must Read

Σοκαριστικές είναι οι εξελίξεις που υπάρχουν στην υπόθεση του ιδρυτή της Κοινωνικής Κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος», Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου ο οποίος κατηγορείται για ξέπλυμα χρήματος, καθώς έπαιζε τζόγο με τα χρήματα που κατέληγαν στην δομή από δωρεές.

Η Εισαγγελία ξεκινά ποινική έρευνα για τον «Άλλο Άνθρωπο» με βάση τα στοιχεία της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος για την οικονομική διαχείριση του δημιουργού της κοινωνικής κουζίνας «Άλλος άνθρωπος».




Η έρευνα με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας πρωτοδικών Αντώνη Ελευθεριάνου θα διενεργηθεί από το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας με πρώτο υλικό προς εξέταση το πόρισμα που συντάχθηκε από την Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος υπό τον επικεφαλής της ,επίτιμο αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπο Βουρλιώτη.

Η εντολή του κ. Ελευθεριάνου στην παραγγελία του είναι να αναζητηθεί αν προκύπτει η διάπραξη των δύο αδικημάτων που τίθενται υπό το εισαγγελικό μικροσκόπιο καθώς και αυτού που που αφορά συνέργεια στην νομιμοποίηση παράνομων χρημάτων.

Με βάση την εισαγγελική εντολή, υπό έρευνα τίθενται όχι μόνο ο δημιουργός της κοινωνικής κουζίνας, αλλά και τα συγγενικά του πρόσωπα σε λογαριασμούς των οποίων φέρονται να είχαν κατατεθεί συγκεκριμένα χρηματικά ποσά. Έτσι, σύμφωνα με το ΑΠΕ, η πρώτη κίνηση που αναμένεται να γίνει από το Τμήμα προστασίας περιουσιακών Δικαιωμάτων, υπό την εισαγγελική επίβλεψη, θα είναι να ζητηθούν στοιχεία για τις κινήσεις των επίμαχων λογαριασμών, αλλά και από συγκεκριμένες στοιχηματικές εταιρίες.

Στα στοιχεία που συνέλλεξε η Αρχή για το Ξέπλυμα, φαίνεται να προκύπτει σημαντική εκροή χρηματικών με αποτέλεσμα η εικόνα των επίμαχων λογαριασμών για τα δύο τελευταία έτη να εμφανίζει καταθέσεις 1 εκατομμυρίου ευρώ και αναλήψεις από τις οποίες 600 χιλιάδες ευρώ να κατευθύνονται σε εταιρίες ηλεκτρονικών τυχερών παιχνιδιών.

Τι λέει ο συνήγορος του Πολυχρονόπουλου

Σχολιάζοντας την διενέργεια της έρευνας, ο δικηγόρος του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου, Νίκος Αλεξανδρής, ανέφερε:

«Έχει ξεκινήσει μία έρευνα, αν τα χρήματα που προορίζονταν για τις ανάγκες της οργάνωσης πήγαν σε άλλους σκοπούς. Ο πελάτης μου δεν έχει κληθεί από καμιά Αρχή να καταθέσει οτιδήποτε», είπε.




Ο κ. Αλεξανδρής χαρακτήρισε όλα όσα γίνονται «παραλογισμό».

«Μήπως πρόκειται για απλό φορολογικό αδίκημα; Δεν είναι δεδομένα όσα εμφανίζονται να καταγγέλλουν κάποιοι κοικουλοφόροι, όλα αυτά είναι παραλογισμός. Ο εντολέας μου δεν κατηγορείται για τίποτα. Δεν υπάρχει καμία κατάθεση η καταγγελία στις αρχές για την υπόθεση», μιλώντας στον ANT1.

Παράλληλα αναρωτήθηκε «πώς θα αποκατασταθεί ο πελάτης μου, αν αποδειχθεί πως όλα αυτά είναι ψέματα και ο πελάτης μου δεν έχει κάνει καμιά παρανομία;» ενώ είπε «θα πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί απέναντι στις ανώνυμες καταγγελίες, δεν υπάρχει καμία κατάθεση η καταγγελία για την υπόθεση. Να περιμένουμε πρώτα να τελειώσει η έρευνα».

Δείτε βίντεο:




Οι νέες έρευνες

Στο μεταξύ, οι έρευνες για τις δραστηριότητες του «Άλλου Ανθρώπου» συνεχίζονται και επεκτείνονται καθώς έρχονται στο φως νέα στοιχεία σχεδόν καθημερινά.

Εκτός από τους τραπεζικούς λογαριασμούς του ίδιου του κ. Πολυχρονόπουλου και των δύο στενών συγγενικών του προσώπων, στο μικροσκόπιο έχει μπει και ο λογαριασμός του στο Paypal στον οποίο πήγαιναν χρήματα από δωρεές. 

Αίσθηση προκαλεί ότι ο κ. Πολυχρονόπουλος, σύμφωνα με πληροφορίες, έκανε λήψη  χρημάτων από παντού χωρίς να έχει μαζί κάποιο έγγραφο ταυτοπροσωπίας, αποστολή χρημάτων επίσης παντού και αγορές στο διαδίκτυο χωρίς κανένα έλεγχο καθώς και συμμετοχή σε διαδικτυακά παιχνίδια!




Δείτε επίσης:

Αποκάλυψη της Χριστίνας Δελλή για τον Πολυχρονόπουλο: Ηταν καλοπληρωτής και φαν του «λουλουδοπόλεμου»

Ξεσπά ο γαμπρός του Πολυχρονόπουλου: «Μας ξεφτίλισε! Με κατέστρεψε»

«Ο Άλλος Άνθρωπος»: Διατάχθηκε ποινική έρευνα για τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This