Η μεγάλη «απάτη» με τη μείωση του ΕΝΦΙΑ 

Γκρεμίζεται το κυβερνητικό αφήγημα για την έκπτωση 10% στα ασφαλισμένα ακίνητα! Οι παγίδες που κρύβουν τα ψηλά... γράμματα

Must Read

Δεν έχουν τέλος τα «ψιλά γράμματα» και οι «παγίδες» της κυβέρνησης για τους φορολογουμένους, με τελευταίο παράδειγμα την περιβόητη έκπτωση έως και 10% σε όσους ιδιοκτήτες ακινήτων ασφαλίσουν τα ακίνητά τους για φυσικές καταστροφές.

Η σχετική πλατφόρμα έχει τεθεί σε λειτουργία από την περασμένη Παρασκευή, ωστόσο αρκετοί ιδιοκτήτες διαπίστωσαν πως για να λάβουν την έκπτωση θα πρέπει να έχουν ασφαλίσει το σπίτι τους για σεισμό, πυρκαγιά και πλημμύρα και όχι τουλάχιστον για ένα απ’ όλα αυτά, όπως είχε αρχικά εννοηθεί. Το θέμα έγινε αντιληπτό κυρίως από τους ιδιοκτήτες διαμερισμάτων, οι οποίοι δεν έχουν συμπεριλάβει στα ασφαλιστήρια συμβόλαια την πλημμύρα, καθώς από τη στιγμή που το ακίνητό τους βρίσκεται σε όροφο και μάλιστα σε αστικά κέντρα, θεώρησαν πως δεν διατρέχουν κάποιον κίνδυνο για τη συγκεκριμένη φυσική καταστροφή, με αποτέλεσμα να εξαιρούνται από την έκπτωση του ΕΝΦΙΑΜάλιστα, γκρεμίζεται και το επικοινωνιακό αφήγημα πως η έκπτωση θα είναι της τάξεως του 10%, το οποίο απέφευγαν να διευκρινίσουν εντέχνως, καθώς η ασφάλιση του ακινήτου για φυσικές καταστροφές θα πρέπει να είναι 12μηνη για να λάβει ένας ιδιοκτήτης όλη την έκπτωση του 10%. Για κάθε τρίμηνο που υπολείπεται του έτους, η έκπτωση μειώνεται κατά 2,5%.

Οι αιτήσεις

Υπενθυμίζεται πως οι αιτήσεις (αρχικές ή τροποποιητικές) υποβάλλονται έως τις 22/2/2024, μέσω της ψηφιακής πύλης myAADE (myaade.gov.gr), ακολουθώντας τη διαδρομή: Εφαρμογές / Δημοφιλείς Εφαρμογές / myPROPERTY / Μείωση ΕΝΦΙΑ ασφαλισμένων κατοικιών. Κατά τη δημιουργία της αίτησης, οι λήπτες της ασφάλισης μπορούν να εντοπίσουν τα ασφαλιστήρια συμβόλαια που έχουν δηλωθεί στον ΑΦΜ τους και να:

-τα συσχετίσουν με τις ασφαλισμένες κατοικίες τους

-δηλώσουν τους ΑΦΜ των συνιδιοκτητών, όταν για την ασφαλισμένη κατοικία υπάρχουν περισσότεροι συνιδιοκτήτες

-δηλώσουν τους ΑΦΜ των τρίτων προσώπων που έχουν δικαίωμα επί της ασφαλισμένης κατοικίας, όταν οι ίδιοι δεν έχουν δικαίωμα επ’ αυτής

Οι φορολογούμενοι, που θα περιληφθούν στην αίτηση ως συνιδιοκτήτες ή τρίτα πρόσωπα, θα ενημερωθούν μέσω μηνύματος ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, το οποίο θα αναρτηθεί και στην προσωπική τους θυρίδα, στη διαδρομή myAADE / Μητρώο & Επικοινωνία / Τα μηνύματά μου. Για να τους χορηγηθεί η μείωση ΕΝΦΙΑ, εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις, πρέπει να υποβάλουν και οι ίδιοι αίτηση, προκειμένου να συσχετίσουν το ασφαλιστήριο συμβόλαιο με την ασφαλισμένη κατοικία τους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This