«Όχι» Χρυσοχοΐδη για κάθοδο των αγροτών με τρακτέρ – Οι πρώτες αντιδράσεις

Αποφασισμένοι οι αγρότες παρά την απαγόρευση

Must Read

Αρνητικός ήταν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη σχετικά με την κάθοδο των αγροτών με τρακτέρ στην Αθήνα για συλλαλητήριο την ερχόμενη Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου. Ωστόσο, όπως φαίνεται, οι αγρότες είναι αποφασισμένοι να σπεύσουν στην πρωτεύουσα με τα αγροτικά τους οχήματα, παρά το «όχι» που άκουσαν.

Αντίθετα, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τους επέτρεψε να έρθουν με οχήματα και λεωφορεία.




Η συνάντηση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με τους εκπροσώπους των μπλόκων έγινε στη 1 σήμερα το μεσημέρι στο Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) για να οριστεί ο τρόπος που θα έρθουν στην Αθήνα.

Ήδη ανάμεσα στα διάφορα μπλόκα κυκλοφορεί η πληροφορία ότι οι αγρότες θα έρθουν με τα τρακτέρ και θα αναστατώσουν την πρωτεύουσα για ένα 24ωρο διεκδικώντας τα αιτήματά τους και στη συνέχεια θα αποχωρήσουν. 

Το συλλαλητήριο αναμένεται να ξεκινήσει στις 18:30 το απόγευμα της Τρίτης. Οι αγρότες αναμένεται να κάνουν συγκέντρωση στην Αλαμάνα και από εκεί να πάρουν τον δρόμο για την Αθήνα.




Οι πρώτες αντιδράσεις

Σχετικά με την συνάντηση ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας. Ρίζος Μαρούδας, είπε:

«Η απάντηση που πήραμε είναι αρνητική για την κάθοδο των τρακτέρ στην Αθήνα, ομως πιστεύουμε ότι η κυβέρνηση θα το ξανασκεφτεί και, όπως σε όλες τις ευρωπαϊκές πόλεις στις ανάλογες κινητοποιήσεις, το ίδιο θα συμβεί και στη χώρα μας . Ως εκπρόσωποι των μπλόκων που συναντηθήκαμε με τον υπουργό, δηλώνουμε ότι θα υλοποιήσουμε την απόφαση που πήραμε εχθές στη Νικαια. Την Τριτη θα ξεκινήσουμε με τρακτέρ, με λεωφορεία και αυτοκίνητα και θα κάνουμε κάθοδο στην Αθήνα για το μεγάλο συλλαλητήριο, στο οποίο καλούμε τον λαό της πρωτεύουσας για να δώσουμε όλοι μαζί αυτή τη μάχη».

«Προσπαθήσαμε να κάνουμε έναν εποικοδομητικό διάλογο με την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό. Ο πρωθυπουργός αφού μας δέχτηκε, σημαίνει ότι έχει αναλάβει την ευθύνη της οποιαδήποτε διαχείρισης όσον αφορά το αγροτικό ζήτημα. Η απάντηση από την κυβέρνηση είναι ότι δεν μπορούμε να συμμετέχουμε σε μια ειρηνική διαδήλωση με ένα σχετικό όγκο τρακτέρ στην Αθήνα, όπως γίνεται σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες γιατί θα δημιουργούμε πρόβλημα στην Αθήνα. Εμείς εξηγήσαμε ότι δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε πρόβλημα. Δεν θα έχουμε πια και τόσο μεγάλο όγκο τρακτέρ, δεν θα έρθουν από όλη την Ελλάδα. Η απάντηση ήταν όχι. Η απόφαση της χθεσινής σύσκεψης ήταν ξεκάθαρη και οι αγρότες δεν κάνουν πίσω σε αυτή την απόφαση, οποιαδήποτε πρόβλημα μας δημιουργήσει η κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, θα έχει και την ευθύνη. Αν δεν μας αφήσουν ειρηνικά, θα πάμε στην Αθήνα με το ζόρι», ανέφερε ο εκπρόσωπος του μπλόκου Αλαμάνας, Δημήτρης Δημογιάννης.

«Έχει τον χρόνο η κυβέρνηση να σκεφτεί από σήμερα, μέχρι και την Τρίτη το απόγευμα που θα φτάσουμε στην Αθήνα, πρώτα από όλα πως θα λύσει τα προβλήματα», είπε ο εκπρόσωπος από το μπλόκο Ε65 στην Καρδίτσα, Σωτήρης Γιαννακός.

Με λεωφορεία από την Βόρεια Ελλάδα

Οι αγρότες της Κεντρικής Μακεδονίας θα έρθουν με λεωφορεία και ΙΧ καθώς δεν μπορούν να διανύσουν τόσο μεγάλη απόσταση με τα τρακτέρ. Την ίδια στιγμή όσοι μείνουν πίσω θα κλείσουν εθνικές οδούς, λιμάνια και τελωνεία.

«Εμείς από τη Βόρεια Ελλάδα θα κατέβουμε με λεωφορεία και νταλίκες (σ.σ. φορτωμένες με τρακτέρ). Δεν έχουμε σκοπό να δημιουργήσουμε προβλήματα, το τονίσαμε και στον υπουργό. Θα μείνουμε 24 ώρες. Δεν θα δημιουργηθεί πρόβλημα αν υπάρξει καλή συνεννόηση με την αστυνομία. Κατεβαίνουμε ειρηνικά. Πρέπει να τονίσουμε το πρόβλημα και στους καταναλωτές. Εμείς παράγουμε φθηνά και ο κόσμος τρώει ακριβά», δήλωσε ο Γιώργος Διαμαντόπουλος, αγρότης από τον κόμβο Νησελίου.

O κ. Διαμαντόπουλος

Δείτε επίσης:

Έτοιμοι οι αγρότες για τον μεγάλο ξεσηκωμό κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This