Έγκλημα Τεμπών: «Να πουν ότι ήταν παράνομο το φορτίο, ότι έκαψαν ζωντανά τα παιδιά μας και εξαϋλώθηκαν»

«Χειρότερη από την δολοφονία είναι η βαρβαρότητα με την οποία φέρθηκαν στις σωρούς των παιδιών μας»

Must Read

Ακόμη και οι πιο δυνατοί «λυγίζουν» όταν ακούν τους γονείς των παιδιών, που άφησαν την τελευταία τους πνοή, στα Τέμπη, στις 28 Φεβρουαρίου 2023. Οι οικογένειες των θυμάτων ζητούν να πέσει άπλετο «φως» στην υπόθεση και να φανεί κάθε πτυχή του εγκλήματος, που στάθηκε η αιτία να κοπεί το νήμα της ζωής 57 ανθρώπων, τόσο πρόωρα και βίαια.

Ο Παύλος Ασλανίδης, που έχασε το παιδί του, στο σιδηροδρομικό δυστύχημα που εξακολουθεί να «μουδιάζει» το πανελλήνιο έναν χρόνο μετά, μίλησε για το σβήσιμο των ονομάτων των θυμάτων που είχαν γραφτεί μπροστά από το μνημείο του άγνωστου στρατιώτη. «Με πήρε ο κ. Δούκας και μου ζήτησε συγνώμη και πρότεινε να κάνει κάτι σαν μνημείο στο πάρκο Ελευθερίας. Δεν ήταν δικιά του απόφαση ούτε δικιά του εντολή», είπε αρχικά ο τραγικός πατέρας και συνέχισε:

«Υποκλίνομαι στα παιδιά που πήραν την πρωτοβουλία να γράψουν τα ονόματα μπροστά από το μνημείο του άγνωστου στρατιώτη και ζήτησα να γράψω το όνομα του γιου μου. Ήμουν από τους λίγους συγγενείς εκεί καθώς οι περισσότεροι ήταν στο μνημόσυνο. Πρώτα θα δικαιωθεί το παιδί μου και μετά θα πάω στο σημείο της τραγωδίας».

«Σε τόσους μήνες βρίσκουμε εμπόδια μπροστά μας»

Ο ίδιος έκανε λόγο και για το μπάζωμα του σημείου της τραγωδίας, μόλις μερικές ημέρες μετά την πρωτοφανή σύγκρουση των αμαξοστοιχιών. «Η λογική εξήγηση είναι ότι κάτι κρύβανε κάτι είχε η εμπορική αμαξοστοιχία, το μπάζωσαν για να κρύψουν την παράνομη μεταφορά φορτιού. Να βγουν επίσημα να μας πουν ότι το φορτίο της εμπορικής αμαξοστοιχίας είναι επιβεβαιωμένα ότι είχε ξυλόλιο. Να πουν ότι ήταν παράνομο το φορτίο, ότι έκαψαν ζωντανά τα παιδιά μας και εξαϋλώθηκαν. Να βγουν να το παραδεχτούν. Θα ήταν πιο τίμιο να πουν ότι έκαναν λαθρεμπόριο καυσίμων», είπε ο κ. Ασλανίδης, ενώ τόνισε ότι τόσους μήνες οι γονείς και οι συγγενείς των θυμάτων βρίσκουν εμπόδια:

«Σε τόσους μήνες βρίσκουμε εμπόδια μπροστά μας. Ότι έκανε η δικαιοσύνη το έκανε μετά από πίεση των γονέων. Η δικαίωση θα είναι να σωθούν οι επόμενοι να σταματήσει η βουλευτική ασυλία και να καταλογιστούν οι ευθύνες. Χειρότερη από την δολοφονία είναι η βαρβαρότητα με την οποία φέρθηκαν στις σωρούς των παιδιών μας».

Ακόμη αναφέρθηκε και στους υπεύθυνους για την τραγωδία των Τεμπών λέγοντας: «Δεν θέλουμε να επικοινωνήσει κανένας από τους υπευθύνους μαζί μας και ούτε το έχουν κάνει μέχρι στιγμής. Αυτό που θέλω είναι να τιμωρηθούν με 57 φορές ισόβια οι 32 που κάλεσε ο ανακριτής».

Την ίδια στιγμή ο ειδικός πραγματογνώμονας Κώστας Λακαφώσεις ζητά εξηγήσεις για το πως βρέθηκαν ίχνη ξυλόλιου στο σημείο της τραγωδίας.

«Για να μεταφέρει ξυλόλιο νόμιμα πρέπει να το βάλεις σε ειδικές δεξαμενές σε ειδικό τρένο, που δεν θα κυκλοφορεί μαζί με τις επιβατικές αμαξοστοιχίες. Θεωρείται επικίνδυνο φορτίο και μεταφέρεται με άλλο τρόπο», σημείωσε.

Τότε, πήρε τον λόγο ο Παύλος Ασλανίδης διερωτώμενος αν είναι δυνατόν να υπάρχει αγνοούμενος. «Βρέθηκε το μαύρο κουτί της επιβατικής αμαξοστοιχίας. Βρέθηκε πολύ γενετικό υλικό, βρέθηκαν προσωπικά αντικείμενα. Έπεσε ναπάλμ, δεν έμεινε τίποτα. Τα παιδιά που ήταν στο κυλικείο εξαϋλώθηκαν. Είναι δυνατόν να υπάρχει αγνοούμενος;», είπε, με τον Κώστα Λακαφώση να απαντά: «η Εριέττα δεν εξαϋλώθηκε, δεν βρέθηκε».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This