Πολιτικοί, δικαστές, σωφρονιστικοί και αστυνομικοί στις σημειώσεις του έγκλειστου αρχηγού της οργάνωσης «Σύμπραξη Εκδίκησης»

Must Read

Στη φυλακή βρίσκονται πλέον και οι έξι κατηγορούμενοι μετά τις απολογίες τους την Κυριακή για συμμετοχή στην οργάνωση «Σύμπραξη Εκδίκησης».

  • Από τη
    Νάντια Αλεξίου

Μεταξύ των κατηγορουμένων που προφυλακίστηκαν είναι και οι δύο εν ενεργεία στρατιωτικοί με την ειδικότητα του πυροτεχνουργού. Επίσης, τέσσερις, οι οποίοι περιλαμβάνονται στη δικογραφία, είναι έγκλειστοι σε σωφρονιστικά ιδρύματα της χώρας, ανάμεσα στους οποίους ο φερόμενος ως αρχηγός της οργάνωσης Τ.Φ. με ιδεολογική… ροπή στον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Μέσα από τις καταγεγραμμένες συνομιλίες και από τα τηλέφωνα καταστημάτων κράτησης, το αντιτρομοκρατικό επιτελείο φέρεται ότι χαρτογράφησε τη δράση των συνολικά 10 μελών της οργάνωσης «Σύμπραξη Εκδίκησης». Η έρευνα όμως συνεχίζεται για να διαπιστωθεί τι επιθέσεις σχεδίαζε στο μέλλον η οργάνωση, καθώς πληροφορίες αναφέρουν πως σε σημειώσεις του έγκλειστου φερόμενου ως αρχηγού της οργάνωσης βρέθηκαν αναφορές σε πολιτικούς, δικαστές, σωφρονιστικούς και αστυνομικούς που, όπως φαίνεται, είχαν στοχοποιηθεί.

Οι έξι -πλέον- υπόδικοι για τρομοκρατία και σοβαρά κακουργήματα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα αρνήθηκαν όλες τις κατηγορίες. Ο ένας (36χρονος) έχει αποδεχτεί μόνο τη συμμετοχή του ως οδηγού σε μία από τις επιθέσεις που είχαν διαπράξει και παραδέχθηκε ότι γνωρίζει μόνο δύο από τους συγκατηγορουμένους του.

«Ολα πήγαν κομπλέ» είχε καταγραφεί να αναφέρει ο οδηγός της μηχανής στον συνεργό του, που τοποθέτησε τον μηχανισμό έξω από την είσοδο της τράπεζας. Αυτό το τηλεφώνημα θα έδινε στόχο στις Αρχές και θα τις οδηγούσε στη σύλληψή τους. Ο πυροτεχνουργός της ΠΑ επικαλέστηκε το δικαίωμα της σιωπής, αρνήθηκε τις κατηγορίες και αποδέχθηκε ότι γνωρίζει τον έτερο στρατιωτικό λόγω επαγγέλματος. Η Αντιτρομοκρατική, ωστόσο, παραθέτει στα πειστήρια το DNA του ενός στον παγιδευμένο φάκελο με εκρηκτικό μηχανισμό, που είχε ως παραλήπτρια την πρόεδρο Εφετών Θεσσαλονίκης.

«Αρνούμαι τα πάντα. Δεν είχα καμία γνώση και σχέση με τους ανθρώπους αυτούς. Ιδεολογικά δεν ξέρω πού ανήκουν αυτοί οι άνθρωποι και τι πρεσβεύουν. Εγώ είχα τυχαία, συμπτωματική κοινωνική επαφή με έναν εκ των βασικών κατηγορουμένων» φέρεται ότι υποστήριξε στην ανακρίτρια ο έτερος στρατιωτικός, που, όταν έμαθε για την προφυλάκιση, έβριζε τη Δικαιοσύνη.

Στο άκουσμα της απόφασης προφυλάκισης, η… «Betty Boo» της οργάνωσης, σύμφωνα με πληροφορίες, κατέρρευσε. Η συμμετοχή της τρομοκράτισσας, με τις καμπύλες μοντέλου και το τατουάζ της Betty Boo στο εσωτερικό του δεξιού της μπράτσου, η οποία εργαζόταν ως προσωπικό ασφαλείας σε ιδιωτική εταιρία φύλαξης, προέκυψε από καταγραφή βιντεοληπτικού υλικού, που δείχνει ότι ήταν η «οδηγός» των τρομοκρατών.

Κατά την απολογία της επέμεινε ότι δεν γνώριζε την ύπαρξη της οργάνωσης, ούτε τους τέσσερις εγκλείστους. Για τη σχέση της με τον σύντροφό της (επίσης κατηγορούμενος στην υπόθεση) και τις μεταξύ τους επικοινωνίες υποστήριξε ότι αφορούσαν προσωπικά ζητήματα που δεν σχετίζονται με τις κατηγορίες. Για το ότι βρέθηκε στη θέση του οδηγού στο όχημα διαφυγής των δραστών, μετά την πυροδότηση της βόμβας στην τράπεζα στα Πετράλωνα, φέρεται ότι υποστήριξε: «Ο φίλος και γείτονάς μου μού ζήτησε να κάνω μια εξυπηρέτηση και να πάω με το αυτοκίνητό μου έναν άνδρα κάπου. Δεν τον γνώριζα και δεν ήξερα το παραμικρό για το τι θα έκανε. Δεν μου έδωσε κανείς χρήματα για να εξυπηρετήσω τον άνθρωπο, που δεν είχα ιδέα τι θα έκανε. Δεν γνώριζα και δεν ρώτησα τι είχε σκοπό να κάνει εκεί. Βρέθηκα σε λάθος τόπο και λάθος χρόνο».

Δείτε επίσης:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This