«Καταπέλτης» ο Καπραβέλος για τα απογευματινά χειρουργεία επί πληρωμή: «Μαύρη μέρα για το ΕΣΥ – Θα δημιουργήσει εκτρώματα!»

«Αδιανόητο το δημόσιο να προσφέρει υπηρεσίες με εισοδηματικά κριτήρια» λέει ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παπανικολάου

Must Read

«Πυρά» εξαπέλυσε ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παπανικολάου Νίκος Καπραβέλος για τα απογευματινά χειρουργεία του Άδωνι Γεωργιάδη που βάζουν «τέλος» στη δημόσια δωρεάν υγεία, κάνοντας λόγο για «μαύρη μέρα» στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Την ώρα που οι υγειονομικοί και οι πολίτες αποδοκιμάζουν τα χειρουργεία επί πληρωμή στο Δημόσιο και ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης καυχιέται για τη συμβολή του στην εξόντωση του ΕΣΥ, ο κ. Καπραβέλος σε δηλώσεις του στο Kontra, προειδοποιεί για απρόβλεπτες συνέπειες και εκτρώματα!

Όπως τόνισε ο μάχιμος γιατρός: «Από το 1980 ειδικευόμενος και από το 1986 στο ΕΣΥ και μάλιστα στην πρώτη γραμμή σαν γιατρός ΜΕΘ. Γι’ αυτό για μένα ήταν και είναι αδιανόητο το δημόσιο να προσφέρει υπηρεσίες με εισοδηματικά κριτήρια».

«Τη χαρακτηρίζω μαύρη μέρα σήμερα για το ΕΣΥ, που άνοιξε το κουτί της Πανδώρας με απρόβλεπτες συνέπειες. Γιατί εάν επεκταθεί, πολύ φοβάμαι ότι θα δημιουργήσει εκτρώματα» δήλωσε χαρακτηριστικά και τόνισε για την έναρξη των απογευματινών χειρουργείων στο Παπαγεωργίου όπου παραβρέθηκε χθες ο Άδωνις κάνοντας σόου πάνω από το κεφάλι ασθενούς που χειρουργήθηκε μετά από 4 χρόνια αναμονής: «Καυχιέται το “Παπαγεωργίου” ότι άνοιξε τον δρόμο, άνοιξε το κουτί της Πανδώρας. Το “Παπαγεωργίου” δουλεύει αυτή τη στιγμή και ενισχύθηκε με προσωπικό από το “Παπανικολάου” και ακόμη πληρώνει το νοσοκομείο μου νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό από το “Παπαγεωργίου”» ανέφερε ο κ. Καπραβέλος.




Ο ίδιος επεσήμανε την ανάγκη προσλήψεων προσωπικού: «Δεν έχουμε ιδεολογήματα για την απογευματινή λειτουργία και πραγματικά θεωρούμε ότι δεν μπορεί ένα νοσοκομείο να κλείνει τις πόρτες του στη μία και στις 2 η ώρα. Δεν είμαστε εναντίον της απογευματινής λειτουργίας των νοσοκομείων εφόσον υπάρχουν και υγειονομικές ανάγκες. Αλλά αυτό πρέπει να γίνει στα πλαίσια του δημόσιου συστήματος υγείας».

Μιλώντας για τις τραγικές ελλείψεις αποκάλυψε: «Δεν μπορεί να αυξηθεί η παραγωγικότητα όταν το 40% των χειρουργικών αιθουσών το πρωί είναι κλειστές λόγω έλλειψης προσωπικού. Εμείς βγάζαμε γύρω στα 12.000 χειρουργεία ετησίως και τώρα μετά βίας φτάνουμε 7-8.000 γιατί δεν μπορεί να λειτουργήσουν όλες οι χειρουργικές αίθουσες. Το υπουργείο ξέρει πολύ καλά ότι οι κενές θέσεις μόνο στο “Παπανικολάου” αυτή τη στιγμή είναι 160-170 σε καίριες ειδικότητες. Και αν πάρω το αναισθησιολογικό τμήμα που έχει 27 οργανικές θέσεις, αυτή τη στιγμή υπηρετούν 10-11 γιατροί».

Μάλιστα, ο κ. Καπραβέλος χαρακτήρισε προσβλητικούς του ισχυρισμούς του υπουργείου ότι δήθεν δίνονται κίνητρα στους γιατρούς να μπουν στο ΕΣΥ, υπενθυμίζοντας τον όρκο τους στον Ιπποκράτη: «Οι γιατροί των ΜΕΘ, των ΤΕΠ, που χειρουργούν το επείγον μένουμε στα ίδια και δεν έχουμε κίνητρο, αδειάζουν οι θέσεις μας, δεν έχω ειδικευόμενους. Η κάθε οξεία κατάσταση δεν θα βρει στο μέλλον στελεχωμένα αυτά τα τμήματα. Εμείς ορκιστήκαμε στον όρκο του Ιπποκράτη να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας κατά τη γνώση μας και την εμπειρία μας. Και δεν ορκιστήκαμε να προσφέρουμε ανάλογα με την τσέπη του ασθενούς» τόνισε ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παπανικολάου.

Δείτε επίσης:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. 41 % πάρτε να έχετε κύριε Καπραβελο,υπήρξατε το στήριγμα τους τον καιρό του εγκλεισμού και της ανθρωποφαγίας των εμβολίων,νομίζατε ότι δε θα έρθει και η σειρά σας..

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This