ΑΠΘ: «Εκστρατεία εκφοβισμού» κατά της κοσμήτορος της Σχολής Θετικών Επιστημών»

Ψήφισμα καταδίκης της επιτροπής κοσμητόρων

Must Read

Αναβρασμός στο ΑΠΘ!

Την συμπαράστασή τους στην κοσμήτορα της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ, καθηγήτρια Χαρά-Μυρτώ-Αγάπη Χαραλάμπους, εξέφρασαν οι συνάδελφοί της στην Επιτροπή Κοσμητόρων του Ιδρύματος. Κάνοντας παράλληλα λόγο για εκστρατεία εκφοβισμού εναντίον της, μετά την πρόσφατη αστυνομική επιχείρηση.

Σε ομόφωνο ψήφισμα που εξέδωσε η Επιτροπή αναφέρει: «Με αφορμή την εκστρατεία εκφοβισμού που εξαπολύθηκε κατά της Κοσμήτορος της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ, για να μην καταθέσει ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης όσα εκ της θέσεώς της γνωρίζει για τις δραματικές επιπτώσεις των καταλήψεων στη Σχολή της, η Επιτροπή Κοσμητόρων του ΑΠΘ, πλέον της αυτονόητης συμπαράστασης που της εκφράζει, διαπιστώνει με λύπη της πως η άσκηση διοικητικών καθηκόντων στα ΑΕΙ της χώρας ελλοχεύει ασύμμετρους κινδύνους, τους οποίους δεν διατρέχει κανένα άλλο μονοπρόσωπο ακαδημαϊκό όργανο σε όλο τον αναπτυγμένο κόσμο, και προβληματίζεται ιδιαίτερα για το μέλλον του δημοσίου Πανεπιστημίου, η ελεύθερη πρόσβαση στο οποίο συνιστά αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα της Πανεπιστημιακής κοινότητας, το οποίο δεν μπορεί να εξαρτάται από την απόφαση κανενός συλλογικού οργάνου».

Πριν 12 μέρες πραγματοποιήθηκε μια συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση στο ΑΠΘ, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, μετά από καταγγελία για την πρόκληση φθορών, εξωτερικά της υπό κατασκευής βιβλιοθήκης στο χώρο όπου λειτουργούσε το υπό κατάληψη «Στέκι του Βιολογικού». Την επιχείρηση συνέδραμαν αστυνομικοί των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) και ΔΡΑΣΗ της ίδια Διεύθυνσης, των Διευθύνσεων Αστυνομικών Επιχειρήσεων, Άμεσης Δράσης, Αστυνομίας και Τροχαίας, καθώς και της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, προσήχθησαν συνολικά (49) άτομα, τα οποία συνελήφθησαν, ενώ κατασχέθηκαν:

22 ξύλινα κοντάρια, στις άκρες των οποίων ήταν προσαρμοσμένα τεμάχια υφάσματος

12 αντιασφυξιογόνες μάσκες

11 πυροσβεστήρες, περιέχοντες μπογιά

4 πυροτεχνικές κατασκευές (τύπου ναυτικός πυρσός)

Μερίδα αντεξουσιαστών κατηγόρησε για την επέμβαση της αστυνομίας τις αρχές του πανεπιστημίου, με αποτέλεσμα η κοσμήτορας να βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This