Θεσσαλονίκη: H πορεία των εργατικών σωματείων

«Πρέπει να αντιμετωπιστεί η ακρίβεια»

Must Read

Πορεία διαμαρτυρίας ζητώντας συλλογικές συμβάσεις εργασίας και αύξηση μισθών πραγματοποιούν εργατικά σωματεία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης. Το παρών δίνουν μεταξύ άλλων μέλη της ΚΝΕ και του ΠΑΜΕ μαζί με αριστερές οργανώσεις και συλλογικότητες που συγκεντρώθηκα στο άγαλμα Βενιζέλου της πλατείας Αριστοτέλους και σήκωσαν πανό κατά της ακρίβειας και των συνθηκών εργασίας. Οι διαδηλωτές διασχίζουν με πορεία την Τσιμισκή όπου η κύκλοφορια έχει διακοπεί. Στο ΥΜΑΘ εξάλλου βρίσκεται εδώ και λίγα λεπτά η πορεία των εργατικών σωματείων.

Ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου Θεσσαλονίκης Χάρης Κυπριανίδης τόνισε ότι η σημερινή κινητοποίηση στο πλαίσιο της απεργίας της ΓΣΕΕ γίνεται για την επιστροφή των συλλογικών διαπραγματεύσεων και για να επιλυθούν προβλήματα όπως ο κατώτατος μισθός. «Η αύξηση της κυβέρνησης ήταν πολύ μικρή και υπολείπεται από το όριο της φτώχειας που ορίζει η ΕΕ για τη χώρα μας. Οι συλλογικές και κλαδικές συμβάσεις δεν υπογράφονται, καθώς είμαστε μόλις στο 1/4 των εργαζομένων, ενώ θα έπρεπε να είμαστε στο 80%. Έχουμε τεράστια αύξηση των εργατικών ατυχημάτων, με τη μόνη κυβερνητική κίνηση να είναι η ανεξαρτητοποίηση της επιθεώρησης εργασίας. Πρέπει να αντιμετωπιστεί η ακρίβεια. Τα προβλήματα μπορούν να λυθούν μόνο με πολιτικές που είναι προς το συμφέρον των εργαζομένων και των μικρομεσαίων».

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This