Συγκλονιστικό γκράφιτι στη μνήμη της Κέλλυς και των υπολοίπων θυμάτων των Τεμπών

Η ιδέα ανήκει στην αδερφή του θύματος που φοιτεί στο σχολείο

Must Read

Ένα ανατριχιαστικό γκράφιτι στην μνήμη της Κέλλυς Πορφυρίδου, θύματος των Τεμπών από την Καλαμαριά και των υπολοίπων ψυχών που χάθηκαν άδικα στο σιδηροδρομικό δυστύχημα, βρίσκεται πλέον αποτυπωμένο στο 6ο Γενικό Λύκειο Καλαμαριάς!

Η δημιουργία του ήταν απόφαση των μαθητών, την οποία οι καθηγητές και ο δήμος αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή. Η απόφαση πάρθηκε από το 15μελές συμβούλιο μαθητών του Λυκείου, όταν η Νικολέτα Πορφυρίδου, αδερφή της αδικοχαμένης Κέλλυς και μαθήτρια του σχολείου, πρότεινε στους συμμαθητές της την δημιουργία του. Ο Γιώργος Κουμαντάς, πρώην μαθητής του σχολείου ανέλαβε την υλοποίησή του και δούλεψε για 4 ημέρες, προκειμένου να γίνει πράξη.

Στο γκράφιτι απεικονίζεται το πρόσωπο μιας κοπέλας, από το οποίο ανατέλλει ο ήλιος, ένα τρένο που εξέρχεται από ένα τούνελ και ταξιδεύει δίπλα στο ποτάμι με κατεύθυνση το άγνωστο. Στο διάβα του στέκει αγέρωχο ένα δέντρο όπου πετούν χελιδόνια, μέσα σε ένα πύρινο ηλιοβασίλεμα…

«Το γκράφιτι είναι για την αδερφή μου και τα υπόλοιπα παιδιά που δολοφονήθηκαν στα Τέμπη. Είναι μια πράξη που έπρεπε να γίνει για να μην ξεχαστούν. Γιατί ξεχνάμε. Η κοπέλα στον τοίχο έχει τα χαρακτηριστικά της. Όταν την κοιτάω μου έρχονται όλα στο μυαλό μου. Η αδερφή μου, το γεγονός. Όλα», είπε στο makthes.gr η νεαρή Νικολέτα. «Έβλεπα πώς γίνεται από το μηδέν και τα συναισθήματα με πλημμύριζαν. Οι γονείς μου από την πρώτη στιγμή ήταν θετικοί στο να φαίνεται η αδερφή μου για να βλέπουν όλοι τι χάσαμε. Τι μας πήραν», πρόσθεσε και προκάλεσε ρίγη συγκίνησης. Αναφερόμενη στην αδερφή της, η νεαρή μαθήτρια δηλώνει πως ήταν «ένα παιδί πολύ όμορφο και εσωτερικά και εξωτερικά. Μια κοπέλα γεμάτη ζωή με το χαμόγελο συνέχεια».

Η Κέλλυ Πορφυρίδου είχε σπουδάσει στο ΑΠΘ θεολογία μουσουλμανικών σπουδών. Τις μέρες πριν το δυστύχημα είχε κατέβει στην Αθήνα, γιατί εκεί δούλευε το αγόρι της, o Νικήτας Καραθεοδώρου. Το μοιραίο βράδυ επέστρεφαν στην Θεσσαλονίκη για να κάνουν έκπληξη στους γονείς τους. Τους κήδεψαν μαζί… Ήταν και οι δύο από την Καλαμαριά. Το γκράφιτι είναι αφιερωμένο και σε εκείνον…

«Από εκείνο το βράδυ άλλαξαν πολλά. Έχασα την αδερφή μου. Η οποία δεν ήταν μόνο αδερφή μου. Ήταν και μάνα μου κάποιες φορές και η φίλη μου. Τα πάντα. Ακόμα και τώρα κάθομαι και βλέπω φωτογραφίες της και κάθε μέρα βρίσκω κάτι πιο όμορφο. Το χαμόγελό της γίνεται κάθε μέρα πιο φωτεινό. Ομορφαίνει περισσότερο στα μάτια μου. Αλλά μας την πήραν από κοντά μας», εξομολογείται και συγκλονίζει η Νικολέτα.

«Ξεκινήσαμε αυτό το έργο στη μνήμη των θυμάτων την Τεμπών πριν 4 ημέρες. Δεν ήμουν μόνος. Ο δήμος και ειδικότερα ο αντιδήμαρχος παιδείας κ. Γιαννακός ήταν σε συνεννόηση μαζί μας και με το σχολείο, με τα άτομα του 15μελους και τους καθηγητές. Ο διευθυντής πρώτα μου είπε μαζί με τον πρόεδρο του 15μελούς το σκεπτικό. Εγώ ήμουν παλιός μαθητής εδώ και ο αδερφός μου ήταν κι αυτός μαθητής στο σχολείο και ξέρει τα παιδιά, έχει επαφές δηλαδή με όλους. Είμαι πολύ ικανοποιημένος και ελπίζω να άρεσε αυτό που δημιουργήσαμε και να απαλύνει όσο γίνεται, την κατάσταση αλλά ταυτόχρονα να θυμίζει και τι έγινε», τόνισε ο Γιώργος Κουμαντάς που δημιούργησε το έργο.

«Η κοπέλα έχει χαρακτηριστικά της Κέλλυς. Προσπάθησα χωρίς να τη γνωρίζω, να αποδώσω το πρόσωπό της από μια φωτογραφία που μου έδωσε η αδερφή της η Νικολέτα, η οποία είναι μαθήτρια εδώ. Έτσι καταφέραμε και δημιουργήσαμε αυτό το σχέδιο. Μια κοπέλα κοντά στα χαρακτηριστικά της Κέλλυς, το τρένο των Τεμπών το οποίο πηγαίνει προς ένα δέντρο. Το δέντρο συμβολίζει την αιωνιότητα, τη μνήμη. Τα χελιδόνια που πετούν, οι ψυχές που πέταξαν στον ουρανό. Θα ήθελα όσο γίνεται η Κέλλυ να αποδίδεται με έναν πιο όμορφο τρόπο. Το γεγονός είναι ήδη στενάχωρο από μόνο του», ανέφερε.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This