Συλλήψεις για κροτίδες και φωτοβολίδες στην Κρήτη – Στη «φάκα» κι ένας ανήλικος

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ ενόψει Πάσχα

Must Read

Μπορεί καλά-καλά να μην έχει ξεκινήσει η Μεγάλη Εβδομάδα και η αντίστροφη μέτρηση για την Ανάσταση, όμως ορισμένοι επιδίδονται ήδη σε έναν άτυπο διαγωνισμό, με κροτίδες και φωτοβολίδες, αγνοώντας τους κινδύνους που εγκυμονούν τέτοιου είδους εγχειρήματα. Μάλιστα, στην Κρήτη έγιναν ήδη τρεις συλλήψεις, η μία εκ των οποίων αφορά σε ανήλικο!

Όπως έγινε γνωστό, οι Αρχές του Αγίου Νικολάου είχαν στην διάθεσή τους πληροφορίες για τους «φασαριόζους» και τους υπέβαλαν σε έλεγχο σήμερα το πρωί. Στο πλαίσιο αυτό, οι άνδρες της Ασφάλειας βρήκαν από κροτίδες και φωτοβολίδες μέχρι νιτρικό κάλιο και πυρίτιδα κι έτσι τους πέρασαν χειροπέδες!

Ακολούθησε έρευνα στα σπίτια τους, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

-405 κροτίδες

-352 γραμμάρια πυρίτιδας

-2 ναυτικές φωτοβολίδες

-55 κενές κυλινδρικές συσκευασίες για τη δημιουργία εκρηκτικών μηχανισμών-κροτίδων

-1.148 γραμμάρια πιθανόν νιτρικού καλίου

Όλοι τους κατηγορούνται για τις κατά περίπτωση παραβάσεις της Νομοθεσίας περί βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων, ενώ η προανάκριση από την Ασφάλεια Αγίου Νικολάου συνεχίζεται.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ ενόψει Πάσχα

«Η Ελληνική Αστυνομία συνιστά στους πολίτες και ιδίως στους γονείς τα εξής: Η κατασκευή, εμπορία, αγορά, κατοχή και χρήση κροτίδων και συσκευών εκτόξευσης αυτών από οποιονδήποτε απαγορεύεται. Ενημερώστε τα παιδιά για τους κινδύνους σοβαρού τραυματισμού, ακρωτηριασμού ακόμα και θανάτου. Μην τους επιτρέπετε να προσεγγίζουν χώρους παράνομης καύσης των ειδών αυτών, διότι κανείς δεν εγγυάται ότι δεν θα προκληθεί ατύχημα. Οι ενήλικοι, μην χρησιμοποιείτε βεγγαλικά και πυροτεχνήματα, γιατί υπάρχει κίνδυνος να σας μιμηθούν τα παιδιά.

Μην ξεχνάτε ότι τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδια, αλλά υλικά άκρως επικίνδυνα και η χρήση τους εγκυμονεί κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα και την ίδια την ζωή. Οι έλεγχοι των Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης θα εφαρμόζονται καθ’ όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου του Πάσχα, στοχεύοντας στην αποτροπή της παράνομης κατοχής και εμπορίας κροτίδων – βεγγαλικών, προκειμένου να αποφευχθεί η πρόκληση ατυχημάτων σε βάρος χρηστών και ανυποψίαστων πολιτών».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This