Παιχνίδια στις πλάτες του απλού παπά

Αυτό που απασχολεί τον απλό ιερέα είναι κυρίως πώς θα τα βγάλει πέρα. Γιατί όσο και να του κλείσει το μάτι κάθε πολιτικάντης ή να του κάνει «συστάσεις» ο δεσπότης του, και ο ιερέας και ο πιστός έχουν μάτια και βλέπουν

Must Read

Με τον Μητσοτάκη ή τον Κασσελάκη; Με τον Βελόπουλο ή τη ΝΙΚΗ; Ξέρετε πόσο απασχολεί τον απλό παπά αυτές τις μέρες προς τα πού θα… γείρει πολιτικά η πλάστιγγα της Εκκλησίας; Οσο απασχολεί τον Πατριάρχη αν θα διακριθούμε στο Eurobasket ή στη Eurovision. Ελάχιστα έως καθόλου, με λίγα λόγια.

Απ’ άκρη σ’ άκρη της Ελλάδας, από τον Βορρά μέχρι τον Νότο αυτής της χώρας, τον απλό παπά άλλα τον απασχολούν. Άλλα τον προβληματίζουν.

Πώς θα τα βγάλει πέρα η ενορία του. Πώς θα γεμίσει τη σακούλα με τα τρόφιμα για να συνεχίσει το κοινωνικό του έργο.

Δεν ξέρω πόσοι πιστεύουν ότι ο απλός παπάς είχε αγωνία και παρακολουθούσε με κομμένη την ανάσα αν θα εξελιχθεί χωρίς εκπλήξεις η επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου με τον πρωθυπουργό στα ιδρύματα της βοιωτικής γης.

Άλλα ζόρια

Όσοι επισκεφθούν τα χωριά τους και τις επαρχίες αυτές τις μέρες ας κάνουν ένα απλό πείραμα. Ας ρωτήσουν τον παπά τι τον απασχολεί περισσότερο. Με ποιον είναι πιο κοντά ο Ιερώνυμος ή ο δεσπότης τους ή πώς θα βγει το ρεύμα και το σούπερ μάρκετ.

Γιατί αν ζορίζεται μία φορά η ελληνική οικογένεια που πρέπει να γεμίσει ένα ψυγείο, ας φανταστούμε τι τραβάει με αυτές τις τιμές των τροφίμων και των άλλων αγαθών ο απλός ιερέας.

Γιατί, όπως και να τα λέει ο Άδωνις που μάλλον βλέπει τη δική του εικονική πραγματικότητα από τότε που κυνηγούσε τις τιμές των τροφίμων, ακόμη δεν έχουμε γίνει… Νορβηγία. Οι ανάγκες παραμένουν, ο κόσμος έχει γονατίσει από την ακρίβεια και μαζί έχουν αυξηθεί οι απαιτήσεις. Επομένως, ο ιερέας πρέπει να βγάλει το φίδι από την τρύπα. Να κάνει και μεγαλύτερο κοινωνικό έργο, το οποίο του κοστίζει και πιο ακριβά.

Ευρωεκλογές και Λοάτκι

Με εξαίρεση κάτι κληρικούς που έχουν το συγγενολόι τους σε κόμματα και τους απασχολεί η επίδοση των κομμάτων, οι υπόλοιποι ποσώς ασχολούνται με το αν η διοικούσα Εκκλησία ευθυγραμμίζεται πολιτικά με τον τάδε ή τον δείνα.

Κι αν πιστεύουν οι πολιτικοί πως ο κόσμος θα ρίξει ψήφο εκεί που τους υποδεικνύει ο ιερέας, μάλλον δεν έχουν ιδέα πώς λειτουργεί η Εκκλησία. Ο κόσμος έχει τη δική του άποψη. Για την ακρίβεια, τους νόμους για την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών και όλα τα υπόλοιπα θέματα της καθημερινότητάς του. Ο απλός παπάς επίσης έχει τη δική του άποψη. Αυτό όμως που τον απασχολεί κυρίως είναι πώς θα τα βγάλει πέρα.

Γιατί, όσο και να του κλείσει το μάτι κάθε πολιτικάντης ή να του κάνει «συστάσεις» ο δεσπότης του, και ο παπάς και ο πιστός έχουν μάτια και βλέπουν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This