Φρίκη στην Θεσσαλονίκη: Νεκρά ποντίκια γέμισαν τον Θερμαϊκό – «Δεν μπορεί να υπάρχουν αυτές οι εικόνες»

Must Read

Aντιμέτωποι με ένα φρικτό θέαμα βρέθηκαν οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης, το Σαββατοκύριακο, μετά τη σφοδρή νεροποντή που έπληξε την πόλη τις περασμένες ημέρες.

Συγκεκριμένα, ο Θερμαϊκός κόλπος γέμισε με νεκρά ποντίκια που ξεβράστηκαν στη θάλασσα, προκαλώντας αποτροπιασμό στους περιπατητές. Η εμφάνισή τους αποδίδεται και αυτή τη φορά στην υπερχείλιση του αποχετευτικού συστήματος της πόλης κατά τη σφοδρή βροχόπτωση που σημειώθηκε.

Αρκετοί κάτοικοι και διερχόμενοι ενημέρωσαν τον δήμο Θεσσαλονίκης, με σκοπό να διαμαρτυρηθούν για αυτή την εικόνα που παρουσίαζε το παραλιακό μέτωπο. Δέκτης παραπόνων έγινε και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Περιβάλλοντος Βασίλης Διαμαντάκης ο οποίος όμως υποστήριξε πως ο καθαρισμός της επιφάνειας του Θερμαϊκού δεν είναι στις….αρμοδιότητες του δήμου! Το έργο την περισυλλογή επιπλεόντων αντικειμένων και κηλίδων έχει αναλάβει το ειδικό αντιρρυπαντικό σκάφος «Αλκίππη», μετά από σύμβαση που έχει υπογραφεί μεταξύ του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.) και της ιδιωτικής εταιρείας μετά και από παρέμβαση του υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Στάθη Κωνσταντινίδη.

Όπως εξήγησε ο κ. Διαμαντάκης, μιλώντας στο voria.gr, ο καθαρισμός πραγματοποιείται μόνο δύο φορές την εβδομάδα. «Θα προτείνουμε στο ΥΜΑΘ όταν έχουμε τέτοια έκτακτα φαινόμενα να βγαίνει επιπλέον μέρα το ειδικό σκάφος και να καθαρίζει. Δεν μπορεί να υπάρχουν αυτές οι εικόνες με τα ποντίκια στη θάλασσα», υπογράμμισε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This