Καλαμάτα: Ξεκινά η δίκη των 9 Αιγυπτίων για το ναυάγιο της Πύλου

Οι κατηγορούμενοι ήταν ανάμεσα στους 104 διασωθέντες

Must Read

Ξαναβγαίνει στην επιφάνεια μία σοβαρότατη υπόθεση! Αύριο το πρωί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αναμένεται να ξεκινήσει η δίκη, σε πρώτο βαθμό, των 9 Αιγυπτίων που κατηγορούνται ως διακινητές του μοιραίου σκάφους “Ανδριάνα”. Θυμίζουμε, το σκάφος ναυάγησε στα νερά της Μεσογείου τα ξημερώματα της 14ης Ιουνίου του 2023, συμπαρασύροντας μαζί του στον βυθό εκατοντάδες επιβαίνοντες.

Οι 9 Αιγύπτιοι, ηλικίας 20-40 ετών, ήταν ανάμεσα στους 104 διασωθέντες και συνελήφθησαν ύστερα από την προανάκριτική διαδικασία των λιμενικών αρχών, ενώ είχαν κριθεί προφυλακισταίοι, μετά την απολογία τους στα δικαστήρια Καλαμάτας. Είχαν αρνηθεί τις βαρύτατες κατηγορίες που αντιμετωπίζουν, υποστηρίζοντας ότι και οι ίδιοι πλήρωσαν για να βρεθούν στο μοιραίο ψαροκάικο, αναζητώντας μια καλύτερη τύχη στην Ευρώπη.

Επίσης αύριο, στις 9, σωματεία και αντιρατσιστικές – αντιφασιστικές συλλογικότητες οργανώνουν συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από τα δικαστήρια της μεσσηνιακής πρωτεύουσας. Σχετικές ανακοινώσεις – προσκλήσεις εξέδωσαν το Νομαρχιακό Τμήμα Μεσσηνίας της ΑΔΕΔΥ, τα Συνδικάτα Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα και Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Μεσσηνίας και τα Σωματεία Συνταξιούχων ΙΚΑ – ΕΦΚΑ Μεσσηνίας και ΔΕΚΟ Τραπεζών.

Το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ αναφέρει ότι “με αφορμή την έναρξη, στις 21 Μάη, της δίκης στην Καλαμάτα, που αφορά στους 9 συλληφθέντες που κατηγορούνται ως υπεύθυνοι για το πολύνεκρο ναυάγιο με πρόσφυγες και μετανάστες ανοιχτά της Πύλου πριν περίπου έναν χρόνο, θεωρεί ότι η απαίτηση για πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και απόδοση δικαιοσύνης παραμένει ανεκπλήρωτη. Είναι επιβεβλημένο να αποδοθούν οι ευθύνες στους πραγματικούς ενόχους είτε αυτό αφορά στους δουλεμπόρους-διακινητές, είτε αγγίζει το ίδιο το κράτος για την όλη επιχειρησιακή διαχείριση της διάσωσης”.

Από το Ναυάγιο διασώθηκαν συνολικά 104 άνθρωποι, όλοι τους άνδρες, μεταξύ των οποίων και οι 9 κατηγορούμενοι Αιγύπτιοι. Επίσης, από την θαλάσσια περιοχή του ναυαγίου, ανασύρθηκαν συνολικά 82 σοροί, εκ των οποίων η μία άνηκε σε γυναίκα. Σύμφωνα με μαρτυρίες των επιζώντων στο μοιραίο αλιευτικό επέβαιναν περισσότεροι από 650 άνθρωποι και μέχρι σήμερα παραμένει άγνωστος ο ακριβής αριθμός όσων χάθηκαν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This