Τέλος η καλοκαιρία – Έρχεται η «Ψυχρή Λίμνη»!

Πώς εξηγεί το φαινόμενο ο Θεόδωρος Κολυδάς

Must Read

Αλλάζει απότομα ο καιρός και τις επόμενες μέρες από το καλοκαίρι και την αφρικανική σκόνη θα βρεθούμε στον χειμώνα καθώς έρχεται η «ψυχρή λίμνη» που θα φέρει μαζί του βροχές!

Εξηγώντας το φαινόμενο ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θεόδωρος Κολυδάς ανέφερε σε ανάρτησή του στον Twitter/X:

«ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΗΣ “ΨΥΧΡΗΣ ΛΙΜΝΗΣ” ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

Κάποιες φορές, όταν πρόκειται να αλλάξει ο καιρός οι μετεωρολόγοι δίνουν εξηγήσεις για τα φαινόμενα που θα επηρεάσουν μια περιοχή. Ορισμένοι για να κεντρίσουν το ενδιαφέρον των αναγνωστών , των ακροατών ή των τηλεθεατών, κάνουν αναφορά σε αυτές τις αλλαγές με τούς ειδικούς όρους των φαινομένων ή των τύπων καιρού, όπως πχ γίνονται αναφορές για την “ψυχρή λίμνη”, το Rex Blocking, το Ωμέγα Blocking κτλ. Δεν πρόλαβε να τελειώσει ακόμη η ζέστη και η σκόνη και ήδη στη ζωή μας μπήκε στους τίτλους των ΜΜΕ ο “καιρός της Ψυχρής Λίμνης ” που έρχεται από το Σαββατοκύριακο για να μας τα κάνει απλά -όπως πάντα- …μούσκεμα ! Σήμερα θα εξηγήσουμε γιατί από τo Σαββατοκύριακο και μετά θα έχουμε άστατο καιρό της ψυχρής λίμνης»

Δείτε την ανάρτηση:

 

Στην ιστοσελίδα του ο κ. Κολυδάς ανέφερε:

«Ο καιρός αυτός οφείλεται σε ένα αποκομμένο χαμηλό που συνοδεύεται από μια ψυχρή μάζα στην ανώτερη ατμόσφαιρα. Οι αέριες μάζες του χαμηλού θα έρθουν σε αντίθεση με τις θερμότερες και υγρότερες στα κατώτερα στρώματα. Η αντίθεση αυτή, αλλά και η δυναμική του χαμηλού, θα προκαλέσουν σύννεφα κατακόρυφης ανάπτυξης (Cu, CB) και θα εκδηλωθούν καταιγίδες κυρίως τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά».

Δείτε βίντεο:

Στον άστατο καιρό των επόμενων ημερών αναφέρθηκε και ο Κλέαρχος Μαρουσάκης χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Δείτε την ανάρτησή του:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This