Ευρωλίγκα: Ώρα Final-4 για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό! Τι είπαν οι πρωταγωνιστές

Ρίχνονται στην μάχη οι «αιώνιοι»

Must Read

Αντίστροφη μέτρηση για… κούπα! Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός είναι έτοιμοι για το μεγάλο ραντεβού του final-4 της Ευρωλίγκας στο Βερολίνο. Οι «πράσινοι» παίζουν αύριο στις 19.00 με την Φενέρ στον πρώτο ημιτελικό και οι Πειραιώτες στις 22.00 με την Ρεάλ στον 2ο ημιτελικό. Δείτε τι είπαν οι πρωταγωνιστές των ελληνικών ομαδων, οι δύο τεχνικοί και οι αρχηγοί στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου πριν τα μεγάλα ματς στην Uber Arena.

«Ήταν μεγάλη πρόκληση ότι υποσχεθήκαμε το F4. Ο Παναθηναϊκός είναι από τις πιο πετυχημένες ομάδες της Ευρώπης. Είμαι περήφανος που βρισκόμαστε εδώ. Εύχομαι όλοι οι φίλοι του ΠΑΟ να απολαύσουμε το F4. Τι να υποσχεθώ τώρα; Ξέρω πως όλοι περιμένουν το 7ο αστέρι. Τους υπόσχομαι πως θα το έχουμε στο ΟΑΚΑ».

Για το παιχνίδι με τη Φενέρμπαχτσε: «Αυτή δεν είναι μια διοργάνωση εθνικών ομάδων. Είμαι Τούρκος προπονητής και εκπροσωπώ τη χώρα μου, όπως και την ελληνική ομάδα που βρίσκομαι. Απέναντι βρίσκεται ένας Λιθουανός προπονητής. Δεν είναι αυτά τα σημαντικά. Το σημαντικό είναι πως θα παίξουμε με μια μεγάλη ομάδα, τη Φενέρμπαχτσε. Σέβομαι την ομάδα και τον κόσμο της Φενέρμπαχτσε. Δεν έχω πολλά συναισθήματα, είμαι έμπειρος στο Final Four, έχω πάρει δυο φορές το Κύπελλο. Θα προσπαθήσω να το πάρω ξανά. Σέβομαι τους συναδέλφους μου που παλεύουν για το ίδιο».

Για το επεισόδιο με τους οπαδούς της Φενέρμπαχτσε: «Ευχαριστώ όσους με στήριξαν, ξεκινώντας από τα στελέχη της Euroleague μέχρι την αστυνομία. Δεν θέλω να μιλήσω τώρα για το μικρό επεισόδιο που έγινε με τους λίγους φίλους της Φενέρ. Δεν εκπροσωπούν αυτοί τον κόσμο της Φενέρ. Εγώ τον σέβομαι τον κόσμο της Φενέρ. Είμαστε εδώ για να μιλήσουμε για μπάσκετ».

«Είμαι πολύ χαρούμενος και περήφανος για τους συμπαίκτες μου και τον οργανισμό. Ο Παναθηναϊκός ανήκει στο υψηλότερο επίπεδο. Τα 12 χρόνια ήταν πολλά Δεν υπάρχει γνώση, όλοι είναι πεινασμένοι. Πρέπει να είμαστε ταπεινοί».

Για το αν έχει συνειδητοποιήσει τι έχει πετύχει στα F4: «Είμαι πολύ τυχερός. Σε μια καριέρα 12-13 χρόνων έχω παίξει σε μεγάλες ομάδες, όπως και ο Ολυμπιακός και η Φενέρμπαχτσε. Οι ομάδες προχωρούν, δεν στέκονται σε πρόσωπα. Ο ημιτελικός είναι σαν να είναι η 1η μου φορά. Προσπαθώ να ετοιμάσω τον εαυτό και το κορμί μου. Είναι 40′ αγώνας, όλα μπορούν να γίνουν, χρειάζεσαι και την τύχη. Παλεύεις για το καλύτερο δυνατό, που είναι να βρεθείς στον τελικό. Αυτό είναι το πιο σημαντικό για εμάς».

«Συγχαρητήρια σε όσους έφτασαν εδώ. Πρέπει να κάνουμε focus στο μπάσκετ. Κάποιες φορές είναι επικίνδυνο όταν θες να επιδιώξεις περισσότερα. Εμείς πρέπει να συγκεντρωθούμε στα αυτά που ξέρουμε και κάνουμε όλη τη σεζόν».

Για το γεγονός πως ο Ολυμπιακός δεν είναι φέτος το φαβορί και αν αυτό λειτουργήσει ως πλεονέκτημα: «Λιγότερη πίεση; Πάντα υπάρχει πίεση όταν παίζεις στο Final Four. Όταν φτάνεις τόσο κοντά στο τρόπαιο θες να είσαι η ομάδα που θα το πάρει. Τα media παρουσιάζουν ποιο είναι το φαβορί. Δεν πιστεύω αυτά. Θεωρώ πως όλοι έχουν τις ίδιες πιθανότητες να πάρουν το τρόπαιο. Είναι θέμα καλύτερης μέρας, λίγης τύχης, λεπτομερειών. Όσα έγιναν στο παρελθόν, μένουν εκεί. Πρέπει να δεις τι έρχεται μπροστά σου. Σε αυτά στοχεύουμε. Θέλουμε να κάνουμε τον κόσμο και την ομάδα μας χαρούμενους. Παλεύουμε όλη τη σεζόν και θα τα δώσουμε όλα».

Για τα στοιχεία που έχει ο Ολυμπιακός και το “μπάσκετ Μπαρτζώκα”: «Εκτός όσων είπε ο κόουτς, πιστεύω πως πρέπει να είμαστε οι εαυτοί μας. Παίζουμε με τη Ρεάλ, την πιο δυνατή ομάδα βάσει αποτελεσμάτων. Όμως, αυτό δεν σημαίνει πως είναι ανίκητοι. Τους σεβόμαστε πολύ, κάνουν σπουδαία δουλειά. Όμως, έχουμε ένα γκρουπ παικτών που μένει ενωμένο. Δεν φοβόμαστε να παίξουμε κόντρα στον οποιοδήποτε. Έλεγα στον Χέις – Ντέιβις για το 5ο ματς με την Μπαρτσελόνα. Πριν από εκείνο το ματς είχαμε τις καλύτερες προπονήσεις, ήμασταν έτοιμοι για μάχες. Το ίδιο έγινε και αυτή την εβδομάδα. Είμαστε έτοιμοι να παίξουμε με μια σπουδαία ομάδα. Είναι μια μάχη που όλοι είναι έτοιμοι να δώσουν. Αυτή την νοοτροπία πρέπει να έχουμε».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This