Ο Mίλτος Τσαλικίδης επέστρεψε μετά από 40 χρόνια στο σχολείο του για να σβήσει τις… μουτζούρες

Must Read

Μπορεί να αποφοίτησε από το σχολείο του πριν από σχεδόν… 40 χρόνια, ωστόσο επέστρεψε στον «τόπο του εγκλήματος» για να σβήσει τις… μουτζούρες! Ο λόγος για τον 50χρονο πλέον Μίλτο Τσαλικίδη, πατέρα τριών παιδιών και γραφίστα στο επάγγελμα, ο οποίος πριν από λίγες ημέρες ολοκλήρωσε το έργο που φιλοτέχνησε στο 79ο Δημοτικό Σχολείο, στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης (τυγχάνει να είναι και πρόεδρος του συλλόγου γονέων του σχολείου), δίνοντας άλλη όψη στις εγκαταστάσεις του σχολείου, με τη χρήση graffiti και προκειμένου να «σβήσει» τις κακότεχνες μουτζούρες άλλων.

Μάλιστα, όπως δήλωσε ο ίδιος στο ΑΠΕ/ΜΠΕ, πιστεύει ακράδαντα ότι η ομορφιά στις γειτονιές που δημιουργείται με την τέχνη του δρόμου (street artists/graffiti) μπορεί να αλλάξει τη διάθεση των ανθρώπων προς τη θετική κατεύθυνση, να διαλύσει το μίσος και να φέρει την καλοσύνη στις σχέσεις μεταξύ των νέων ανθρώπων. «Κάλυψα τον εξωτερικό τοίχο για να το βλέπουν και οι περαστικοί, να βγάλει το graffiti μου συναίσθημα και μια τρυφερή σκέψη για τα παιδάκια που μαθητεύουν στο σχολείο αυτό» είπε, κάνοντας την αποκάλυψη: «Το 79ο Δημοτικό Σχολείο είναι δικό μου σχολείο! Οταν ήρθα στην πρώτη τάξη, πριν από τέσσερις δεκαετίες, μύριζε φρέσκες μπογιές, αφού μόλις οικοδομήθηκε».

Σύμφωνα με τον κ. Τσαλικίδη, που είναι κάτοικος της περιοχής και νιώθει ευθύνη για ό,τι συμβαίνει στον τόπο του: «Εχουμε δύσκολη γειτονιά, εκεί όπου έγινε η δολοφονία του Αλκη Καμπανού πριν από δύο χρόνια. Μας προβλημάτισε όλους το τραγικό αυτό συμβάν. Γι’ αυτό, για να είμαστε καλύτεροι άνθρωποι, πρέπει όλοι να σκεφτόμαστε και το περιβάλλον, που σημαίνει τους ανθρώπους. Να συμβάλουμε σε αυτό που λέμε “γειτονιά μου-σπίτι μου”».

Ωστόσο τονίζει ότι μπορεί να μην ελπίζει πλέον ότι η τέχνη θα σώσει τον κόσμο, αλλά θεωρεί πως μπορεί να βοηθήσει στην ειρήνευση: «Η τέχνη και η ομορφιά βοηθούν στο να ξεπεράσει ο άνθρωπος τον κακό εαυτό του, γι’ αυτό πιστεύω ότι οι γειτονιές πρέπει να είναι ωραίες, καθαρές, με περιποιημένα πάρκα και κτίρια, και οι τοίχοι να ζωγραφίζονται -από επαγγελματίες και μη-, αλλά με θετικά μηνύματα, για το καλό όλων μας. Να δημιουργείται μια θετική ατμόσφαιρα μεταξύ κατοίκων των πόλεων που είναι φυλακισμένοι στα τσιμέντα».

Οσο για το έργο που δημιούργησε και που πλέον στολίζει το 79ο Δημοτικό Σχολείο; Οπως δήλωσε ο ίδιος: «Αποφασίσαμε για το graffiti με τους γονείς των μαθητών και, φυσικά, είχαμε την άδεια της διεύθυνσης του σχολείου. Σκεφτήκαμε να ζωγραφίσω την Αθηνά, την αγαπημένη θεά των αρχαίων μας προγόνων! Η Αθηνά ήταν η θεά της σοφίας και της γνώσης, και προστάτιδα κάθε ανθρώπινης τέχνης και κάθε ωφέλιμης απασχόλησης. Μαζί της και η κουκουβάγια. Την Αθηνά την κάναμε σε ασπρόμαυρα χρώματα, αλλά την κουκουβάγια πολύχρωμη, γιατί συμβολίζει τη σοφία, τη γνώση, και όλοι ξέρουμε πως βοήθησε την Αθηνά πνευματικά».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This