Χαλκίδα: Το «τεφτέρι» με τα ονόματα που «καίει» την προϊσταμένη της ΔΟΥ Χαλκίδας – Ο διάλογος με λογιστή για «πελάτη» με λεφτά!

Απολογούνται αύριο οι συλληφθέντες - Η χλιδάτη ζωή - Ξεκίνησε έρευνα στα περιουσιακά τους στοιχεία

Must Read

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για την πρωτοφανή υπόθεση με το κύκλωμα των εφοριακών οι οποίοι συνελήφθησαν χθες στην Χαλκίδα για εκβιασμούς και διαφθορά.

Τα επτά άτομα στα οποία πέρασε η ΕΛΑΣ χειροπέδες αναμένεται να απολογηθούν αύριο δίνοντας τις δικές τους εξηγήσεις για τις πράξεις στις οποίες φέρονται να εμπλέκονται. Πληροφορίες αναφέρουν πως αναμένονται και νέες συλλήψεις!

Δείτε βίντεο:




Το «τεφτέρι» που καίει την διευθύντρια της ΔΟΥ

Όχι ένα, ούτε δύο, αλλά τέσσερα ήταν τα σημειωματάρια που κατάσχεσαν οι αδιάφθοροι της ΕΛΑΣ στο σπίτι της 50χρονης διευθύντριας της εφορίας Χαλκίδας, η οποία είναι ο «εγκέφαλος» της οργάνωσης.

Εκεί αναγράφονται χειρόγραφα ονόματα και ποσά από το 2020! Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία, η συμμορία ζητούσε από 4.000 με 5.000 έως και 10.000 σε επιχειρηματίες προκειμένου να τους «διευκολύνουν» στα φορολογικά τους.

Δείτε το ένα «τεφτέρι»:

Σύμφωνα με το ieidiseis.gr, στο παραπάνω «τεφτέρι» αναγράφονται τα ονόματα δύο εφοριακών και δύο λογιστών και δίπλα ποσά από 250 έως 11.000 ευρώ και ημερομηνίες από το 2020 έως το Μάιο του 2024. Ένα από τα πρόσωπα που αναφέρονται είναι εφοριακός η οποία είχε πλησιάσει πέρσι την προϊσταμένη για να της δώσει πληροφορίες σχετικά με την δράση του κυκλώματος για να «να είναι όλοι ικανοποιημένοι».




Η συνομιλία

Στο φως ήρθε και μια συνομιλία που είχε η 50χρονη με ένα λογιστή που περιλαμβάνεται στην δικογραφία. Σε αυτήν, η προϊσταμένη της εφορίας φέρεται να συνομιλεί με τον λογιστή που βρίσκεται μεταξύ των συλληφθέντων.

Προϊσταμένη: Ο… έχει τράπεζα 75.000, ανοίξαμε τους λογαριασμούς.
Λογιστής: Πόσα έχει;
Προϊσταμένη: 75.
Λογιστής: Α έχει λεφτουδάκια.
Προϊσταμένη: Έχει λεφτουδάκια.
Λογιστής: Και 600 που θα πάρει;
Προϊσταμένη: Ναι έχει.
Λογιστής: Μήπως πρέπει να πάρουμε την υπόθεση;

Εκτός από την 50χρονη, οι κατηγορούμενοι είναι επίσης η 67χρονη υπεύθυνη χορήγησης φορολογικής ενημερότητας, ο 52χρονος προϊστάμενος του τμήματος ελέγχου, ο 54χρονος προϊστάμενος του τμήματος εσόδων, ένας 50χρονος υπάλληλος της εφορίας, ένας 62χρονος λογιστής και μια 56χρονη διεκπεραιώτρια. Κατηγορούμενοι στην ίδια δικογραφία είναι ακόμη έξι άτομα, ένας υπάλληλος της ίδιας εφορίας και λογιστές, οι οποίοι δεν συνελήφθησαν καθώς είχε παρέλθει το αυτόφωρο.

Η χλιδάτη ζωή

Στο μεταξύ, τα χιλιάδες ευρώ που «τσέπωναν» οι κατηγορούμενοι είχε αντίκρισμα και στην προσωπική τους ζωή καθώς είχε γίνει υπερβολικά χλιδάτη και τραβούσε τα βλέμματα.

Σύμφωνα με το OPEN, μέλος της σπείρας είχε φτιάξει πισίνα ενώ έκανε πολυτελή ταξίδια στο εξωτερικό. Η προισταμένη, μάλιστα, του είχε κάνει παρατήρηση γιατί θα τους «έκαιγε»!

«Πρόσεξε, γιατί με τόσα που σκορπάς θα μας κάψεις. Θα μας πάρουν χαμπάρι», φέρεται να του είπε.




Ελέγχονται οι λογαριασμοί τους

Σύμφωνα με το dikastiko.gr, με διατάξεις του ο πρόεδρος της Αρχής Ξεπλύματος Μαύρου Χρήματος  μπλόκαρε όλους τους λογαριασμούς, τις θυρίδες και δέσμευσε όλη την ακίνητη περιουσία των οκτώ  φυσικών και νομικών προσώπων, που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση διαφθοράς και έχει ξεκινήσει έρευνα.

Πηγές αναφέρουν πως οι εμπλεκόμενοι θέλησαν να εξουσιοδοτήσουν συγγενείς τους που ήταν συνδικαιούχοι να σηκώνουν τα χιλιάδες ευρώ που ήταν στους λογαριασμούς και να κλείσουν λογαριασμούς αλλά δεν πρόλαβαν.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Καλαααααα, τωρα το κατάλαβαν ότι αυτές οι συμμορίες είναι σε ΚΑΘΕ ΔΟΥ? Οι καημένες επαιρναν να κάνουν νύχια και να πάνε κανα κομμωτήριο, σε άλλες πολεις της ελλάδας πρωην εφοριακοι και υποψήφιοι έχουν κάνει ξενοδοχεία (πολλά τον αριθμό) και δεν έχει ανοίξει μυτουλα…Ψυλικοκο η Χαλκίδα…

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This