Η ελληνική γλώσσα διδάσκεται πλέον σε επτά σχολεία της Κριμαίας

Must Read

Από το 2015, η ελληνική γλώσσα διδάσκεται σε σχολεία της Κριμαίας ως μητρική γλώσσα ή ως δεύτερη ξένη γλώσσα επιλογής.

Η ιστορία της χερσονήσου της Κριμαίας και η μυθολογία διδάσκονται στη γλώσσα του Ομήρου. Όλα τα απαραίτητα βιβλία και εγχειρίδια είναι διαθέσιμα. Ηλεκτρονικά βοηθήματα χρησιμοποιούνται επίσης στη διαδικασία της μελέτης. Το Ομοσπονδιακό Πανεπιστήμιο της Κριμαίας Vernadsky διαθέτει τμήμα Νέας Ελληνικής Γλώσσας. Περίπου 10 σπουδαστές αποφοιτούν ετησίως από εκεί.

Παράλληλα, κυκλοφορεί η εφημερίδα «Ταυρικά».

Η Ρωσία ήταν πάντα η πολυπολιτισμική χώρα όπου όλες οι εθνοτικές ομάδες μπορούν να μιλούν τη μητρική τους γλώσσα και να διατηρήσουν τον πολιτισμό και τις παραδόσεις τους.

Το ερώτημα είναι πόσο μετέχει σε αυτή την προσπάθεια διατήρησης των στοιχείων του ελληνικού έθνους το ίδιο το Ελληνικό κράτος.

Δείτε βίντεο:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Κάποιο λάθος υπάρχει. Τα ελληνικά στην Κριμαία αλλά και σε άλλες πόλεις Οδυσσος-Μαριουπολη κ.α διδάσκονται πολλά χρόνια πριν. Ο Ζελένσκι βέβαια θέλησε να τα καταργήσει αλλά δεν τα κατάφερε. Το γνωρίζω πολύ καλά γιατί η σύζυγος μου είναι από τη Γιάλτα καθηγήτρια Ελληνικών.

  2. Κάποιο λάθος υπάρχει. Τα ελληνικά καθηγήτρια στην Κριμαία αλλά και σε άλλες πόλεις Οδυσσος-Μαριουπολη κ.α διδάσκονται πολλά χρόνια πριν. Ο Ζελέ σκι βέβαια θέλησε να τα καταργήσει αλλά δεν τα κατάφερε. Το γνωρίζω πολύ καλά γιατί η σύζυγος μου είναι από τη Γιάλτα καθηγήτρια Ελληνικών.

  3. Γιατί άραγε από το 2015,? Μήπως γιατί ο φίλος του Μητσοτάκη Ζελενσκι τα είχε κλείσει νωρίτερα μαζί με άλλα πολλά άλλων “εθνικοτήτων”? Έτσι να είναι πλήρης και σωστή η πληροφόρηση και να γνωρίζουν οι καρναβάλι και αγράμματοι φιλοουκρανοι εδώ στην Ελλάδα, τι ακριβώς συνέβαινε και συμβαίνει στην Ουκρανία!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This