Υπόθεση Τοπαλούδη: Απορρίφθηκαν οι αιτήσεις αναίρεσης των δολοφόνων της

«Δεν προκύπτει ότι τέλεσαν αυτές τις πράξεις λόγω ανωριμότητας της ηλικίας»

Must Read

Ο Άρειος Πάγος απέρριψε τις αιτήσεις αναιρέσως που υπέβαλαν ο 26χρονος από τη Ρόδο και ο 24χρονος συγκρατούμενός του από την Αλβανία, τελεσιδίκως καταδικασθέντες σε ισόβια και 15 έτη κάθειρξη της ανθρωποκτονίας και του ομαδικού βιασμού της Ελένης Τοπαλούδη το 2018 στη Ρόδο.

Σύμφωνα με τη dimokratiki, η απόφαση βρίσκεται στο στάδιο της καθαρογραφής, ενώ υπενθυμίζεται ότι στους δολοφόνους της 21 ετών – τότε – Ελένης Τοπαλούδη δεν έχει αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό.

Αμφότεροι έχουν κριθεί ένοχοι για τον βάναυσο θάνατο της νεαρής κοπέλας το μαιραίο βράδυ της 28ης Νοεμβρίου 2018.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την αίτηση αναίρεσης των καταδικασθέντων στο Στ’ Ποινικό Τμήμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου, η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ελένη Κοντακτσή, εισηγήθηκε να απορριφθούν ως αβάσιμοι οι λόγοι αναιρέσεως που επικαλούνται οι δύο κατηγορούμενοι.

Ως προς τις ελαφρυντικές περιστάσεις, η εισαγγελική λειτουργός τόνισε πως το δευτεροβάθμιο δικαστήριο ορθώς απέρριψε τα σχετικά αιτήματα των κατηγορουμένων.

«Δεν προκύπτει ότι τέλεσαν αυτές τις πράξεις λόγω ανωριμότητας της ηλικίας, το δικαστήριο το τεκμηριώνει απολύτως στην απόφασή του», τόνισε η κ. Κοντακτσή μεταξύ άλλων.

Ενώ όσον αφορά στο ζήτημα της διάρκειας της διαδικασίας, η εισαγγελική λειτουργός επεσήμανε πως «η υπόθεση αυτή συνολικά κράτησε περίπου 3,5 χρόνια και χωρίς αναβολές. Μέσα στα απολύτως επιτρεπόμενα πλαίσια. Απολύτως αιτιολογημένα η απόφαση κρίνει ότι είναι απορριπτέος ο λόγος αυτός».

Καταλήγοντας η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου είπε πως η προσβαλλόμενη απόφαση «αξιολόγησε το περιεχόμενο όλων των αποδεικτικών μέσων. Εμπεριέχει ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία και, συνεπώς, οι αναιρέσεις των κατηγορουμένων πρέπει να απορριφθούν».

Τι υποστηρίζει ο 26χρονος Ροδίτης

Στην αίτηση αναιρέσεως που άσκησε ο 26χρονος Ροδίτης αρνήθηκε την τέλεση των αδικημάτων για τα οποία έχει κριθεί ένοχος και διατείνεται, πως είναι ένας αριστερόχειρας και του επιβλήθηκε η ποινή των ισοβίων για μία ανθρωποκτονία που έγινε από δεξιόχειρα, επιπλέον του επιβλήθηκε η ανώτατη ποινή των 15 ετών για ένα βιασμό ενώ δεν είχε στύση!

Ισχυρίζεται ότι ο 24χρονος συγκατηγορούμενός του μετέφερε μόνος την Ελένη Τοπαλούδη και περιορίζει την συμμετοχή του στο έγκλημα, υποστηρίζοντας ότι κατάφερε στο θύμα ένα «δυνατό κροσέ» ενώ διατείνεται ότι το χτύπημα με το σίδερο έγινε από δεξιόχειρα ομοίως και τα τραύματα με το μαχαίρι.

Ακόμη υποστηρίζει ότι μόνο τα παπούτσια του συγκατηγορούμενού του βρέθηκαν με αίματα πεταμένα στα βράχια και ισχυρίζεται ότι αυτό μαρτυρά ότι μόνον εκείνος μετέφερε το άψυχο σώμα της άτυχης κοπέλας.

Τέλος υποστηρίζει ότι από τα τέσσερα κινητά του τηλέφωνα και τους δύο του υπολογιστές δεν βρέθηκε κάποιο εύρημα, ενώ διατείνεται ότι από τον φόβο του νόμιζε ότι ήταν το επόμενο θύμα!

Δείτε επίσης: Πατέρας Ελένης Τοπαλούδη: «Δεν θα είναι η τελευταία δολοφονία, είχε πάει και η κόρη μου στην αστυνομία και την έδιωξαν»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This