«Χωρίς λόγο κι αφορμή» η επίθεση στους εθελοντές στην Πάρνηθα – Οι δράστες ήταν αποφασισμένοι να τους κάνουν κακό

«Άρχισαν να μας χτυπάνε, να μας κλωτσάνε, ενώ εμείς βρισκόμασταν κάτω στα στρώματα μας...»

Must Read

Πήγαν στην Πάρνηθα να μαζέψουν σκουπίδια και κατέληξαν στο νοσοκομείο μετά από αναίτια άγρια επίθεση ομάδας αγνώστων, οι οποίοι, ως φαίνεται, ήταν αποφασισμένοι να τους κάνουν κακό.

Το σοκαριστικό «αποτέλεσμα» της άνανδρης επίθεσης των αγνώστων στους τέσσερις εθελοντές το βράδυ της Παρασκευής, γίνεται αντιληπτό στις φωτογραφίες που ανάρτησε στον λογαριασμό της οργάνωσης Save Your Hood στο Instagram ο επικεφαλής της αποστολής, Βασίλης Σφακιανόπουλος, ο οποίος επενέβη και κατάφερε να σώσει τη ζωή του φίλου του, τον οποίο μαχαίρωσαν στην πλάτη και του έσπασαν τη μύτη.

Στις φωτογραφίες που δημοσίευσε φαίνονται τα τραύματα των δύο εθελοντών, του 32χρονου Γιώργου που δέχτηκε τρεις μαχαιριές στην πλάτη και μία στο χέρι και έχει κάταγμα στη μύτη και του 33χρονου Μιχάλη που τραυματίστηκε στο κεφάλι. «Αν δεν υπήρχε ο φίλος μας να τού δέσει τα τραύματα, δεν θα ζούσε σήμερα», υποστήριξε ο ένας εκ των εθελοντών για τον Βασίλη Σφακιανόπουλο, ο οποίος ανέφερε στην ανάρτησή του πως «με αυτή την απαράδεκτη αφορμή ας βρούμε τους συγκεκριμένους ενόχους και ας προστατεύσουμε τα βουνά μας και εκείνους που τα αγαπούν, όπως ο Γιώργος και ο Μιχάλης».

Ο ίδιος, σε δηλώσεις του στο MEGA περιέγραψε τις εφιαλτικές στιγμές που έζησαν οι τέσσερίς τους το βράδυ της Παρασκευής στην Πάρνηθα. «Χωρίς λόγο και αφορμή, στο πλαίσιο μίας μαγκιάς; Ενός στοιχήματος; δεν γνωρίζω, έπεσαν θύματα οι φίλοι μου, με έναν τρόπο που ξεπερνά τα όρια της φαντασίας», είπε o Βασίλης Σφακιανόπουλος και πρόσθεσε: «Ξεκίνησαν να τους πειράζουν, να τους βρίζουν, να τους λένε να φύγουν. Οι φίλοι μου τους έβλεπαν για πρώτη φορά. Έφυγαν, αφού τους μίλησαν οι φίλοι μου και τους παρακάλεσαν να τους αφήσουν ήσυχους, και μετά από πέντε λεπτά επέστρεψαν με μαχαίρια και επιτέθηκαν στους φίλους μου».

Ο Μιχάλης, μιλώντας για την επίθεση που δέχτηκε, σημείωσε πως «εμείς θέλαμε να βοηθήσουμε ένα φίλο μας που ήθελε να ξεκινήσει με τα πόδια από τα Δερβενοχώρια και να φτάσει στην Ανάβυσσο καθαρίζοντας. Πήγαμε ως εθελοντές σε αυτή την προσπάθεια εγώ και το παιδί που μαχαίρωσαν. Το βράδυ θα διανυκτερεύαμε εκεί, σ’ ένα ερειπωμένο κτήριο, για να ξανασυνεχίσουμε την άλλη μέρα το πρωί. Ο άλλος φίλος μας μαζί με την κοπέλα του κοιμήθηκαν λίγο πιο μακριά, σ’ ένα εκκλησάκι».

«Προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να τσακωθούν μαζί μας»

«Γύρω στη μία και είκοσι το βράδυ ακούσαμε φωνές και επειδή τους ακούσαμε λίγο περίεργους κάναμε ησυχία, για να μην μας καταλάβουν ότι είμαστε εκεί. Στη συνέχεια αυτοί είδαν το αυτοκίνητο και άναψαν φακούς. Μας είδαν και άρχισαν να είναι εριστικοί, προσπαθώντας μέσα από ερωτήσεις να βρούνε αν μας χώριζε κάτι, για να τσακωθούμε και τότε τους εξηγήσαμε την εθελοντική μας δράση», ανέφερε, τονίζοντας πως οι νεαροί προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να τσακωθούν μαζί τους.

«Μας ρωτούσαν από που είμαστε και μας είπαν ότι αυτοί είναι από το Μενίδι και μετά φύγανε φιλικά». Ωστόσο, όπως είπε, κατόπιν ξεκίνησε ο απόλυτος εφιάλτης: «Μετά από δέκα λεπτά ξαναγυρνάνε, παρκάρουν πίσω από το κτίριο, βγαίνουν έξω και ένας από αυτούς λέει χαρακτηριστικά “κάναμε come back”. Άρχισαν να μας χτυπάνε, να μας κλωτσάνε, ενώ εμείς βρισκόμασταν κάτω στα στρώματα μας. Εγώ κατάφερα και ξέφυγα και πήγα να φωνάξω βοήθεια το άλλο το παιδί, που ήταν στο εκκλησάκι και τότε φύγανε αυτά τα οκτώ άτομα που μας επιτέθηκαν».

Καταλήγοντας, ο 33χρονος υποστήριξε πως ο φίλος του ζει χάρη στην ψυχραιμία του επικεφαλής εθελοντή: «Ο φίλος μου είχε τρεις μαχαιριές στην πλάτη και μία στο χέρι, ενώ του σπάσανε τη μύτη και αιμορραγούσε πάρα πολύ. Αν δεν υπήρχε ο άλλος μας ο φίλος να τον δέσει τα τραύματα, δεν θα ζούσε σήμερα…».




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Ποιό ήταν το κίνητρο της επίθεσης; Τα άτομα που επιτέθηκαν ήσαν γύφτοι; (τέρμα οι ρομά), η ατιμωρησία, αυτά έχει!
    Ρε από τύχη ζούμε σε αυτή τη χώρα!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This