Εμπρησμός στο όρος Αιγάλεω: Σεσημασμένος και με κάρτα ασύλου ο Τούρκος που ομολόγησε και συνελήφθη

Ο 33χρονος εμπρηστής δηλώνει καθηγητής ανώτατης εκπαίδευσης και φέρεται να αποτελεί οπαδό του Γκιουλέν

Must Read

Οπαδός του Γκιουλέν φέρεται να είναι ο 33χρονος Τούρκος που ομολόγησε πως εκείνος έβαλε τη φωτιά που ξέσπασε νωρίς σήμερα το μεσημέρι στο όρος Αιγάλεω, ενώ πέρα από το γεγονός ότι διαθέτει κάρτα ασύλου, είναι σεσημασμένος από τις Αρχές, καθώς πριν από λίγες εβδομάδες είχε προσαχθεί από αστυνομικούς, καθώς είχε εντοπιστεί να κινείται ύποπτα γύρω από την πρεσβεία του Ισραήλ.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ο Τούρκος εμπρηστής, ο οποίος δηλώνει καθηγητής ανώτατης εκπαίδευσης με ιστορικό περιοδείας σε ευρωπαϊκές χώρες και -κυρίως- στη Φινλανδία, φέρεται να μπήκε στη χώρα μας φέτος, στις 4 Απριλίου, από τον Έβρο. Από το Eurodac, πάντως, δεν προέκυψε αίτημα ασύλου σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα και, επιπλέον, δεν έχει εκδοθεί απόφαση ασύλου. Σημειώνεται ότι οι Τούρκοι που μπαίνουν στη χώρα μας από τον Έβρο, λαμβάνουν δελτίο ασύλου για ένα έτος.

Αναφορικά με το πώς έγινε η σύλληψη του δράστη, ομάδα της ΔΙΑΣ που κινούνταν στον περιφερειακό είδε πυκνό καπνό και πλησίασε στο σημείο όπου ήδη βρίσκονταν άνδρες της ΟΠΚΕ, στους οποίους αυτόπτης μάρτυρας έδινε περιγραφή του εμπρηστή. Σε απόσταση τουλάχιστον ενάμιση χιλιομέτρου από το σημείο όπου ξέσπασε η πυρκαγιά, ο εμπρηστής εντοπίστηκε, τελικά, από την ομάδα ΔΙΑΣ, έχοντας στην κατοχή του δύο αναπτήρες και ένα σφουγγάρι που χρησιμοποιείται για προσάναμμα.

«Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. με κωδικό κλήσης Δ 513-1/Α΄ Αλλαγής, η οποία εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία στην ευρύτερη περιοχή του Ασπροπύργου κατά το ωράριο 07:00-13:00, εντόπισε τον (Α) ο οποίος είχε βάλει φωτιά σε ξερά χόρτα, η οποία επεκτάθηκε λόγω των ισχυρών ανεμών. Στην κατοχή του (Α) ανευρέθησαν δύο (2) αναπτήρες και (1) σφουγγάρι, τα οποία κατασχέθηκαν. Στο σημείο προσήλθαν δέκα (10) οχήματα της Π.Υ καθώς και εναέρια μέσα τα οποία βρίσκονται επί το έργον. ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ: Ο ανωτέρω (Α) προσήχθη στο Τ.Α ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ, όπου επιλήφθηκε ο Αξιωματικός Υπηρεσίας», αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ. στην ανακοίνωσή της για τη σύλληψη του Τούρκου εμπρηστή.

Τρίτη πυρκαγιά μέσα σε έναν μήνα

«Τρεις φορές αυτό τον μήνα εκδηλώθηκαν πυρκαγιές στο όρος Αιγάλεω. Και τις τρεις οι πυροσβεστικές δυνάμεις πρόλαβαν τη φωτιά πριν επεκταθεί. Σήμερα όμως συνελήφθη ο υπαίτιος εμπρηστής, Τούρκος υπήκοος, που ομολόγησε την εγκληματική του πράξη. Θα οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη βάσει του νέου νόμου. Το έχουμε πει πολλές φορές: Με τους εμπρηστές θα είμαστε αμείλικτοι», τόνισε σε σχετική ανάρτησή του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας.

Σημειώνεται πως η φωτιά, η οποία ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι σε δασική έκταση στην περιφερειακή Αιγάλεω, στον Ασπρόπυργο Αττικής, οριοθετήθηκε μέσα σε 20 λεπτά, καθώς, σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν 43 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, εννέα οχήματα και ένα ελικόπτερο που έκανε ρίψεις από αέρος.

Αποφεύχθηκαν έτσι τα χειρότερα, καθώς στην περίπτωση όπου η φωτιά δεν αντιμετωπιζόταν στην αρχή της και «ξέφευγε», πιθανότατα θα έφτανε στο δάσος Χαϊδαρίου, κάτι που θα προκαλούσε σοβαρές οικολογικές επιπτώσεις.

*φωτό αρχείου

  • Δείτε το ρεπορτάζ:




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This