Δίκη για υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου: «Τον κλώτσησα μια φορά για το καλό του», είπε ο μεσίτης

Τι κατέθεσε ο κοσμηματοπώλης

Must Read

Με τις απολογίες των δύο κατηγορουμένων, του κοσμηματοπώλη και του μεσίτη, συνεχίστηκε σήμερα ενώπιο του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου η δίκη για την υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου ο οποίος έχασε την ζωή του το 2018 στην Ομόνοια. Σύντομα αναμένεται και η τελική απόφαση του δικαστηρίου ενώ την ερχόμενη Πέμπτη ο εισαγγελέας θα κάνει την πρόταση για την ενοχή ή μη των δύο αντρών.

Οι απολογίες

Συγκεκριμένα σήμερα ενώπιον του δικαστηρίου ο κοσμηματοπώλης της οδού Γλαδστωνος ανέφερε ότι έχασε την ψυχραιμία του όταν είδε ότι καταστρέφεται το μαγαζί του αλλά τόνισε πως ούτε εκείνος, ούτε ο μεσίτης χτύπησαν τον 33χρονο.

Σύμφωνα με τον κατηγορούμενο, το θύμα βρισκόταν το κατάστημά του κρατώντας μαχαίρι και κάνοντας ζημιές, ωστόσο, εκείνος δεν είχε πρόθεση να του κάνει κακό. «Ήρθε στη βιτρίνα και προσπάθησε να βγει έξω. Δεν ήθελα να τον χτυπήσω, στόχος ήταν να τον κρατήσουμε στο μαγαζί για να τον βρει η αστυνομία».

Ο διάλογος με την έδρα:

Πρόεδρος: Όμως αφού είχε βγει από τη τζαμαρία, συνεχίζετε και χτυπάτε…
Κατηγορούμενος: Όχι δεν χτύπησα. Έμεινα μακριά.
Πρόεδρος: Γιατί δεν διατηρήσετε ψυχραιμία για να συλληφθεί ο άνθρωπος; Στο κέντρο ήσασταν, η αστυνομία ήταν κοντά. Το μαχαίρι τί μπορούσε να προβληματίσει αφού ήταν και τόσος κόσμος εκεί..
Κατηγορούμενος: Ίσως κάνει κάποια ζημιά.
Εισαγγελέας: Στο βίντεο φαίνεται ότι τον χτυπάτε 5 φορές και οι 3 στο κεφάλι και μάλιστα στη μία τον κλωτσάτε και το κεφάλι του χτυπάει στο έδαφος.
Κατηγορούμενος: Δεν το θυμάμαι. Είδα το βίντεο αλλά δεν το θυμάμαι…

Νωρίτερα, ο μεσίτης ανέφερε πως ήθελε να βοηθήσει τον Ζακ Κωστόπουλο και όχι να του κάνει κακό. «Μόνο μια φορά τον κλώτσησα για το καλό του» φέρεται να είπε.

Ειδικότερα, στην απολογία του ο κατηγορούμενος μεσίτης υποστήριξε πως μόνο μια φορά κλώτσησε το θύμα και πως ενήργησε για το καλό του.

«Πήγα να τον βοηθήσω. Αν γνώριζα ποια θα ήταν η εξέλιξη δεν θα ανακατευόμουν. Το έκανα για καλό και όχι για κακό. Πραγματικά στεναχωρήθηκα όταν έμαθα ότι πέθανε. Δεν φοβήθηκα όμως, γιατί ξέρω τί έκανα. Με μια μελανιά δεν μπορεί κάποιος να πεθάνει».

Συνεχίζοντας ανέφερε:

«Είδα το μαχαίρι και φοβήθηκα ότι αν έβγαινε θα γινόταν κάποιο κακό. Σκέφτηκα να φύγω και τότε τον είδα με το κεφάλι να βαράει τη τζαμαρία. Η αντίδραση μου ήταν για καλό. Σκέφτηκα ότι στην προσπάθεια του να σπάσει με το κεφάλι τη τζαμαρία θα χτυπήσει. Στιγμιαία σκέφτηκα να κάνω κάτι για να μην κόψει το λαιμό του. Χτύπησα πάνω δεξιά γιατί ήταν ο πιο ασφαλής τρόπος για να ρίξω τη τζαμαρία και να του απελευθερώσω την έξοδο…. Εκείνη η στιγμή δεν είναι ήρεμη, προσπαθώ να κάνω κάτι για καλό και φοβάμαι μαζί. Με το που βγάζει το κεφάλι τον πετυχαίνω αλλά η κλωτσιά αυτή δεν είναι δυνατή για να του κάνω κακό. Δεν συνεχίζω. Τον τραβάω έξω από την μπλούζα, του πιάνω τον καρπό και του πήρα το μαχαίρι που το πέταξα μέσα στο κοσμηματοπωλείο (…) Καταλαβαίνω τους γονείς και τα αδέλφια του, θέλω όμως να καταλάβουν ότι για αυτό το θάνατο δεν φταίω. Ήταν στιγμιαίο περιστατικό που είχε μια κακή εξέλιξη. Εγώ πήγα για καλό…».

Εισαγγελέας: Τι σας οδήγησε να εμπλακείτε;
Κατηγορούμενος: Το ένστικτο του αλτρουισμού …
Εισαγγελέας: Βλέπω να κλωτσάτε 9 φορές και οι 5 στο κεφάλι…
Κατηγορούμενος: Όχι οι 2 μάξιμουμ να τον βρήκαν, οι άλλες είναι στον αέρα.

Στο δικαστήριο έδωσαν το παρών οι Νίκος Φίλης, Νίκος Βρούτσης, ο Νάσος Ηλιόπουλος και η Θεανώ Φωτίου.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This