Σε συναγερμό η ΕΛ.ΑΣ! Ενισχύει τις περιπολίες – Φόβος για πλιάτσικο σε κλειστές επιχειρήσεις και σούπερ μάρκετ

Must Read

Παίρνει τους δρόμους η Αστυνομία, για να αντιμετωπίσει ενδεχόμενες απόπειρες για πλιάτσικο σε σούπερ μάρκετ και επιχειρήσεις που δεν λειτουργούν, λόγω των μέτρων για τον περιορισμό του κορωνοϊού.

  • Της Νάντιας Αλεξίου

Για τα νέα δεδομένα στις ζωές των πολιτών και για την αναπροσαρμογή των σχεδίων αστυνόμευσης, ενημερώθηκαν οι αξιωματικοί και οι διοικητές αστυνομικών υπηρεσιών από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον υφυπουργό Λευτέρη Οικονόμου, σε τηλεδιάσκεψη που έγινε στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Το βάρος πέφτει στη ΓΑΔΑ και την Ασφάλεια Αττικής, καθώς τα πιο σοβαρά προβλήματα εντοπίζονται στο κέντρο. Παρά τον περιορισμό στην κίνηση και τη μείωση της εγκληματικότητας, όσοι χρειάζεται να περάσουν λίγο χρόνο στη συγκεκριμένη περιοχή για να διεκπεραιώσουν τις υποχρεώσεις τους, βρίσκονται αντιμέτωποι με επιτηδείους.

Ενδεικτική της κατάστασης, ήταν η διάρρηξη που έγινε τα ξημερώματα της Πέμπτης σε φαρμακείο στην περιοχή της Καλλιθέας, όπου οι δράστες παραβίασαν την πρόσοψη, χωρίς να έχει αποσαφηνιστεί αν το κίνητρό τους ήταν να αρπάξουν χρήματα από την ταμειακή μηχανή ή αντισηπτικά και άλλα φαρμακευτικά σκευάσματα.

Σε άλλο περιστατικό στη Νέα Σμύρνη, αρχικά δεν κίνησε υποψίες ένας άνδρας που μπήκε σε σούπερ μάρκετ φορώντας μάσκα του σκι, δήθεν για να προστατευτεί. Όμως, ξαφνικά έβγαλε όπλο, ακινητοποίησε τους υπαλλήλους και άρπαξε τις εισπράξεις από τα ταμεία!

Διαβάστε επίσης: Διαρκείς περιπολίες στα μεγάλα αστικά κέντρα για αποτροπή διαρρήξεων στα κλειστά καταστήματα

Ο νέος σχεδιασμός αστυνόμευσης περιλαμβάνει αύξηση και ισχυροποίηση των περιπολιών τις απογευματινές και κυρίως τις βραδινές ώρες, για την πρόληψη και την αποτροπή τυχόν έκνομων ενεργειών, κυρίως των περιπτώσεων πλιάτσικου σε σούπερ μάρκετ και φαρμακεία.

Με διαταγή που έχει διαβιβαστεί προς όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες, έχει κοινοποιηθεί η αναστολή αδειών του αστυνομικού προσωπικού, εκτός από τις δυνάμεις που επιχειρούν στον Έβρο, για να στελεχωθούν οι ομάδες περιπολιών. Στην ίδια σύσκεψη αποφασίστηκε να υπάρχει και εμφανής παρουσία αστυνομικών περιμετρικά των σούπερ μάρκετ, των φαρμακείων, των τραπεζικών υποκαταστημάτων και των πρατηρίων υγρών καυσίμων, για την αποτροπή επιθέσεων από κακοποιούς στους πολίτες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This