Σε νέα διακοπή, αυτή τη φορά για 23 Μαΐου, οδηγήθηκε η υπόθεση θανάτου του Δημητρίου Συντρίκου, έπειτα από τον βάναυσο ξυλοδαρμό του τον περασμένο Ιούνιο σε νυκτερινό κέντρο του Ναυπλίου. Η δίκη διεξάγεται ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Κορίνθου, με τους δύο κατηγορούμενους φυσικούς αυτουργούς να παραμένουν προσωρινά κρατούμενοι.
Ο δικηγόρος Βασίλης Δελής, που εκπροσωπεί την οικογένεια του θύματος, η οποία και παρίσταται προς υποστήριξη της κατηγορίας, δήλωσε στην ιστοσελίδα argolikeseidhseis.gr: «Αναμένουμε την ουσιαστική έναρξη της δίκης, η οποία μέχρι ώρας δεν έχει καταστεί εφικτή, καθώς δεν έχουν συγκεντρωθεί όλα τα απαραίτητα ιατρικά έγγραφα, όπως έχει διαταχθεί από το δικαστήριο, προκειμένου να είναι πλήρης η δικογραφία.
Αντιλαμβανόμαστε, πως πρόκειται για μία απαιτητική διαδικασία, ειδικά αν αναλογιστούμε, ότι ο θανών κατά τη μακρά νοσηλεία του διήλθε από αρκετά νοσηλευτικά ιδρύματα, γεγονός που δυσχεραίνει ως ένα βαθμό την ταχεία συλλογή όλων των απαιτούμενων στοιχείων.
Όπως είναι φυσικό, η καθυστέρηση λειτουργεί επιβαρυντικά για την ψυχολογία των οικείων του θύματος, που αναμένουν την αμεσότερη δυνατή πρόοδο, διατηρώντας βέβαια ακέραιη την εμπιστοσύνη τους στη δικαιοσύνη».
Ο 51χρονος από τον Ίναχο Άργους είχε υποστεί σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις έπειτα από ξυλοδαρμό που συνέβη έξω από μπαρ στο Ναύπλιο, στις 10 Ιουνίου 2024.
Δύο άτομα συνελήφθησαν για την επίθεση, με τις αρχές να τους κατηγορούν για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Η απώλεια του Δημήτρη Συντρίκου αναδεικνύει την μεγαλύτερη ανάγκη για προστασία της ανθρώπινης ζωής από τέτοιες εγκληματικές ενέργειες. Εν μέσω αυτής της δοκιμασίας, ο Συντρίκος νοσηλεύτηκε σε νοσοκομεία και κέντρα αποκατάστασης, παλεύοντας για την υγεία του.
Ο Δημήτρης Συντρίκος άφησε την τελευταία του πνοή στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης το βράδυ της Κυριακής 12 Ιανουαρίου 2025.
*Φωτογραφία αρχείου
Δείτε επίσης:
- Εύοσμος: Συνελήφθη 28χρονη Ρομά που ήταν συνεργός σε δολοφονία το 2017
- Έγκλημα στη Λάρισα: Ισόβια για τον Πακιστανό που δολοφόνησε την μητέρα τριών παιδιών