Ένοχη κρίθηκε από το Τριμελές Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου μία από τις κατηγορούμενες για τον πνιγμό ενός τρίχρονου αγοριού από το εξωτερικό σε πισίνα ξενοδοχείου το καλοκαίρι του 2020.
Η απόφαση για την κατηγορούμενη, μια ναυαγοσώστρια, λήφθηκε το απόγευμα της Τετάρτης και της αποδόθηκε η ευθύνη για τον χαμό του παιδιού καθώς αμέλησε τα καθήκοντά της. Σύμφωνα με την dimokratiki. gr, το δικαστήριο της αναγνώρισε ελαφρυντικό πρότερου σύννομου βίου και της επέβαλε ποινή φυλάκισης δύο ετών με τριετή αναστολή.
Κατηγορούμενοι ήταν ακόμα η προϊσταμένη των ναυαγοσωστών και ο υπεύθυνος λειτουργίας των πισινών οι οποίοι κρίθηκαν αθώοι ενώ το κατηγορητήριο για τον διευθυντή του ξενοδοχείου είχε κηρυχθεί άκυρο.
Το παιδί είχε μπει σε πισίνα βάθους 1,35 μέτρων, η οποία, ήταν εκτός λειτουργίας χωρίς να υπάρχει κάποια σήμανση και δίπλα σε παιδική πισίνα και έμεινε στο νερό χωρίς επίβλεψη. Υπέστη παραπνιγμό και μεταφέρθηκε αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου και στη συνέχεια στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου τατέληξε στις 31 Αυγούστου 2020 από δευτερογενή πνιγμό.
Σύμφωνα με το δικαστήριο, η ναυαγοσώστρια έπρεπε να είναι στην θέση της έως και τις 17:35 αλλά απουσίαζε και αν βρισκόταν στη θέση της το παιδί δεν θα είχε μπει στην πισίνα. Όσο για τους άλλους κατηγορούμενους δεν υπήρχαν επαρκή στοιχεία. Η προϊσταμένη των ναυαγοσωστών δεν είχε ενημερωθεί για την απουσία της υπαλλήλου ενώ για τον υπεύθυνο λειτουργίας δεν μπορούσε να τεκμηριωθεί ότι παραβίασε με δόλο ή βαριά αμέλεια τις αρμοδιότητές του σχετικά με την κατανομή προσωπικού.