Το Κρεμλίνο αρνείται πως καθυστερεί τις ειρηνευτικές συνομιλίες

Must Read

Στις κατηγορίες των Ευρωπαίων πως η Μόσχα καθυστερεί τις ειρηνευτικές συνομιλίες για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, το Κρεμλίνο απαντά αρνητικά και τονίζει πως δεν έχει αποφασισθεί η τοποθεσία διεξαγωγής ρωσοουκρανικών ειρηνευτικών συνομιλιών απαντώντας σε ερώτηση αν κάτι τέτοιο θα μπορούσε να γίνει στο Βατικανό.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε τη Δευτέρα ότι θα ήταν «υπέροχο» η Ρωσία και η Ουκρανία να πραγματοποιήσουν συνομιλίες για εκεχειρία στο Βατικανό, λέγοντας ότι κάτι τέτοιο θα έκανε πιο σημαντική τη διαδικασία. Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι δήλωσε την Τρίτη 20/5, ότι ο πάπας Λέων ΙΔ’ της επιβεβαίωσε ότι είναι διατεθειμένος να φιλοξενήσει τον επόμενο γύρο των διαπραγματεύσεων.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι η Ρωσία χαιρετίζει «την ετοιμότητα και τις προσπάθειες όλων των πλευρών που θέλουν να συνεισφέρουν σε μια γρήγορη διευθέτηση», αλλά τίποτα δεν έχει αποφασιστεί ακόμα για το πού θα πρέπει να διεξαχθεί η επόμενη συνάντηση.

Η Μόσχα δεν έχει λάβει ακόμα συγκεκριμένες προτάσεις από το Βατικανό, δήλωσε ο ίδιος.

Οι εμπόλεμες πλευρές συναντήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη την περασμένη εβδομάδα για τις πρώτες απευθείας διαπραγματεύσεις τους από τον Μάρτιο του 2022 και συμφώνησαν σε ανταλλαγή αιχμαλώτων, 1.000 από κάθε πλευρά, αλλά η Ρωσία δεν συμφώνησε σε άμεση, άνευ όρων κατάπαυση πυρός την οποία ζητούσε η Ουκρανία.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ΑΠΕ, ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν μίλησε τηλεφωνικά με τον Τραμπ τη Δευτέρα και είπε ότι η Ρωσία και η Ουκρανία θα εργαστούν για τη σύνταξη μνημονίου που θα σχετίζεται με ειρηνευτική συμφωνία, κάτι που προκάλεσε νέες κατηγορίες από το Κίεβο και ευρωπαϊκές κυβερνήσεις ότι η Μόσχα χρονοτριβεί και δεν ενδιαφέρεται σοβαρά για ειρήνη.

«Κανείς δεν ενδιαφέρεται να παραταθεί η διαδικασία. Όλοι εργάζονται με δυναμικό τρόπο. Θα σας κρατάμε ενήμερους. Φυσικά, η περισσότερη από αυτή τη δουλειά γίνεται με διακριτικό τρόπο, και δεν θα έπρεπε, για προφανείς λόγους, να είναι ανοικτή στο κοινό», δήλωσε ο Πεσκόφ.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img
spot_img

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This