«Το Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Τύπου τιμάει τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Μίκη Θεοδωράκη»

Must Read

Το διοικητικό συμβούλιο του Π.Σ.Α.Ε. ΜΜΕ αποφάσισε με ιδιαίτερη τιμή οι φετινοί τελικοί αγώνες του ποδοσφαίρου Τύπου, οι οποίοι θα διεξαχθούν το Σάββατο 14 Ιουνίου στο δημοτικό γήπεδο Ζωγράφου «Γρηγόρης Λαμπράκης», να αφιερωθούν στα 100 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου μουσικοσυνθέτη, Μίκη Θεοδωράκη.

Με αυτή τη πρωτοβουλία επιθυμούμε να αναδείξουμε σε όλους τη λατρεία που είχε ο μεγάλος Ελληνας μουσικός δημιουργός στο ποδόσφαιρο και να τιμήσουμε την πολυετή και μεγαλειώδη προσφορά του στη μουσική και την κοινωνία. Ο αθλητισμός και η μουσική άλλωστε είναι έννοιες άρρηκτα συνδεδεμένες και αποδεδειγμένα δημιουργούν στους ανθρώπους ευχάριστα συναισθήματα και συγκίνηση.

Για να μαθαίνουν οι νεότεροι και να θυμούνται οι παλιότεροι ο Μίκης των Ελλήνων λάτρευε με πάθος το ποδόσφαιρο και μάλιστα είχε συνθέσει τον ύμνο της εθνικής μας ομάδας. «Είμαι υπερήφανος», είχε δηλώσει ο παγκοσμίου φήμης συνθέτης μετά την νίκη της Εθνικής επί της Β. Ιρλανδίας, καθώς ο ύμνος που είχε «γράψει» μουσικά αντηχούσε στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας στο νικηφόρο ματς που έφερε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στο EURO της Πορτογαλίας το 2004.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης της 14ης Ιουνίου προγραμματίζεται να ακουστούν «ζωντανά» τραγούδια του τεράστιου Έλληνα συνθέτη από καταξιωμένους μουσικούς που είχαν θητεύσει για χρόνια κοντά του. Πρόκειται για εργαζόμενους αθλούμενους συμμετέχοντες οι οποίοι αγωνίζονται στο Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Τύπου.

Επίσης, θα δημιουργηθούν ειδικές κατασκευές από ψηφιακή εκτύπωση με ανέκδοτο υλικό φωτογραφιών του Μίκη Θεοδωράκη με βετεράνους του αθλήματος, την ομάδα του 2004 που κατέκτησε το EURO στην Πορτογαλία και χειρόγραφες επιστολές του αποδεικνύοντας τη μεγάλη αγάπη για το ποδόσφαιρο και τα συναισθήματα του για το λαοφιλές άθλημα.

Ιδιαίτερη μνεία θα γίνει επίσης σε βιβλιογραφίες που έχουν κυρίαρχο θέμα την αγάπη του Μίκη και όσα λάτρευε στο ποδόσφαιρο. Γνωστοί ‘Ελληνες δημοσιογράφοι θα μοιραστούν με τους θεατές των αγώνων προσωπικές τους στιγμές με τον εμβληματικό δημιουργό, οι οποίες διαδραματίστηκαν στη κοινή τους πορεία και είχαν ώς κυρίαρχο πυρήνα τον έρωτα του Μίκη για την στρογγυλή θεά που σαγηνεύει τα πλήθη σε ολόκληρη την υφήλιο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img
spot_img

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This