Μονάχα οργή και ντροπή προκαλούν οι εικόνες που έρχονται από την Κέρκυρα.
Σε ένα βίντεο που έχει κάνει τον γύρο των κοινωνικών δικτύων «αποτυπώνονται» γυναίκες που φορούν ελάχιστα ρούχα να χορεύουν και να πραγματοποιούν φιγούρες σε στύλο (το λεγόμενο pole dancing) ο οποίος έχει τοποθετηθεί σε ένα σημαντικό μνημείο του νησιού, τα παλιά Ανάκτορα της Κέρκυρας και να φωτογραφίζονται!
Όπως φαίνεται στο οπτικό υλικό στο σημείο υπάρχει αρκετός κόσμος που παρακολουθεί το θέαμα και φαίνεται να διασκεδάζει! Τα άτομα αυτά φαίνεται να είναι από κάποια ξένη χώρα καθώς μιλούν μόνο στα αγγλικά.
Μάλιστα στο βίντεο φαίνονται και άλλες γυναίκες που ετοιμάζονται να ανέβουν στον στύλο καθώς πραγματοποιούν το σχετικό «ζέσταμα».
Το βίντεο ανέβασε στο Facebook κάτοικος της Κέρκυρας.
Δείτε το βίντεο:
&
Αρνητικά σχόλια
Όπως είναι φυσικό δεκάδες είναι τα αρνητικά σχόλια ενώ οι περισσότεροι αναρωτιούνται εύλογα ποιος έδωσε την άδεια προκειμένου να «φιλοξενηθεί» αυτή η «δράση» στο μνημείο.
Επίσης, προβληματισμό προκαλεί πως τοποθετήθηκε ο στύλος στο μνημείο καθώς μπορεί να χρειάστηκε να γίνει παρέμβαση για να δημιουργηθούν τρύπες!
Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα CorfuTVNews, δεν έχει υπάρξει επίσημη ενημέρωση από την Εφορεία Αρχαιοτήτων ή το Υπουργείο Πολιτισμού σχετικά με το συγκεκριμένο συμβάν. Σίγουρα, όμως, απαιτείται άμεση παρέμβαση!
Πάντως ο δήμος σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Κώστα Βουσολίνο και η Δημοτική Πινακοθήκη δεν έδωσαν άδεια για κάτι τέτοιο.
Ακούστε τι δήλωσε ο αντιδήμαρχος:
Τα Παλιά Ανάκτορα
Τα Παλιά Ανάκτορα φιλοξενούν το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης της Κέρκυρας.
Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του Μουσείου, τα Ανάκτορα αποτελούν το μεγαλύτερο και σημαντικότερο οικοδόμημα της περιόδου του Ιονίου Κράτους των Επτανήσων, που ξεκινά το 1815 και λήγει το 1864 με την ένωση τους με την υπόλοιπη Ελλάδα. Η έναρξη της κατασκευής έγινε το 1819.
Την εντολή για την ανέγερση των Ανακτόρων έδωσε ο Ύπατος Βρετανός Αρμοστής Sir Thomas Maitland για να στεγάσουν την πολυτελή προσωπική του κατοικία και το διοικητικό κέντρο της Αρμοστείας, που μέχρι τότε έδρευε στο Παλαιό Φρούριο. Στο ίδιο κτιριακό συγκρότημα θα συστεγάζονταν η Ιόνιος Γερουσία και η Ιόνιος Βουλή, τα δύο θεσμικά όργανα που συμβόλιζαν την αυτοδυναμία των Ιόνιων Νήσων.

Η δημιουργία αυτού του οικοδομήματος, ανατέθηκε στον Sir George Whitmore, μηχανικό του βρετανικού στρατού και αρχιτέκτονα, ο οποίος σχεδίασε ένα νεοκλασικό κτίσμα ρυθμού Αντιβασιλείας (Regency Style). Ακολουθώντας τις αρχές του νεοπαλλαδιανισμού και της αναβίωσης της αρχαίας ελληνικής τέχνης που επικρατούσαν στην Αγγλία, εφάρμοσε ένα συγκερασμό στοιχείων της ρωμαϊκής και αρχαίας ελληνικής αρχιτεκτονικής. Παράλληλα τα Ανάκτορα θα αποτελούσαν την έδρα του νέου Τάγματος των Αρχαγγέλου Μιχαήλ και Αγίου Γεωργίου, που ιδρύθηκε το 1818 με πρωτοβουλία του Maitland και από το οποίο έλαβαν την επίσημη ονομασία «Ανάκτορα των Αρχαγγέλου Μιχαήλ και Αγίου Γεωργίου».

Το 1864 με την ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα το ελληνικό κράτος προσέθεσε στην κυριότητά του ένα οικοδόμημα του οποίου το μέγεθος ξεπερνούσαν μόνο το Ανάκτορο του Όθωνα (η σημερινή Βουλή των Ελλήνων). Μέχρι το 1913 χρησιμοποιήθηκαν ως κατοικία της τότε βασιλικής οικογένειας κατά τις σποραδικές επισκέψεις στο νησί.