Για ραγδαία μεταβολή του καιρού και έντονα φαινόμενα επί 48 ώρες προειδοποίησε την Τρίτη ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς. Σε σχετική ανάρτησή του στο Χ έγραψε:
«Έντονη αστάθεια, Παρασκευή (30/5) και Σάββατο (31/5), ενώ τις επόμενες ημέρες προβλέπεται βελτίωση».
Έντονη αστάθεια Παρασκευή και Σάββατο, ενω τις επόμενες ημέρες προβλέπεται βελτίωση.
⚠️ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕΤΕOALARM ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΩΜΑΤΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ
✅1. ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ : https://t.co/zwFsLp0wuy
✅2. ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ : https://t.co/43D3APk6cs #καιρός
📌Η… pic.twitter.com/p9GfIfobEU— Theodoros Kolydas (@KolydasT) May 27, 2025
Καιρός στην Αττική
Έντονη επιδείνωση του καιρού αναμένεται από την Παρασκευή (30/5) και για 48 ώρες, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες που θα πλήξουν κυρίως τις δυτικές, κεντρικές και νότιες ηπειρωτικές περιοχές της χώρας.
Παρά την αλλαγή του καιρού, οι μετεωρολογικές συνθήκες όσον αφορά στους ανέμους και στην θερμοκρασία δεν προβλέπεται να παρουσιάσουν σημαντικές μεταβολές, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία.
Τα νεότερα προγνωστικά μοντέλα δείχνουν ότι η κακοκαιρία ενδέχεται να επηρεάσει και την Αττική, με τα φαινόμενα να εκδηλώνονται τοπικά και κατά διαστήματα. Οι μετεωρολόγοι συνιστούν στους πολίτες να παρακολουθούν τις επίσημες ανακοινώσεις και να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.
Δείτε επίσης: