Σοκ και οργή προκαλεί η νέα επίθεση αδέσποτου σκύλου, αυτή τη φορά στην καρδιά της Σκύδρας στην Πέλλα, με θύμα ένα κορίτσι μόλις 10 ετών. Το περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, όταν η μικρή περπατούσε αμέριμνη μαζί με μία φίλη της στο κέντρο της πόλης και ξαφνικά δέχθηκε απρόκλητη και άγρια επίθεση.
«Πέρασε απλώς δίπλα από το σκυλί που ήταν ξαπλωμένο στο έδαφος. Ξαφνικά της όρμησέ και την έριξε κάτω. Στεκόταν από πάνω της και της έκανε επίθεση. Το παιδί μου έχει διάφορα χτυπήματα στο κεφάλι, έχει και στον αυχένα, στο χέρι, κάτω από το μάτι της, ενώ της άρπαξε και το αυτί της», ανέφερε η μητέρα της μικρούλας.
Αμέσως μετά, μεταφέρθηκε αιμόφυρτη στο Κέντρο Υγείας, όπου της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και της έγιναν ράμματα στο αυτί.
Η επίθεση, που έγινε σε ώρα αιχμής και σε δημόσιο σημείο, θα μπορούσε να έχει εξελιχθεί σε πραγματική τραγωδία, αν δεν είχε επέμβει έγκαιρα συγγενής της οικογένειας. «Ευτυχώς δεν της το έσκισε. Τελείως τυχαία πέρασε από εκεί ένας ξάδελφος μου και κατάφερε να τη σώσει. Αν ο ξάδελφος μου περνούσε αργότερα μπορεί να την είχε πιάσει και από τον λαιμό την κόρη μου ο σκύλος», επεσήμανε η μητέρα της 10χρονης.
Η μικρούλα πήρε εξιτήριο μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών, όμως το ψυχικό τραύμα –όπως και το σωματικό– παραμένει. Η οικογένεια είναι αποφασισμένη να κινηθεί νομικά, προχωρώντας σε μήνυση κατά παντός υπευθύνου. Όπως τονίζει η μητέρα της, «το σκυλί είναι αδέσποτο και κατά καιρούς έχουν γίνει πολλά παράπονα από τον κόσμο».
Το περιστατικό έρχεται να αναδείξει, για ακόμη μία φορά, την επικίνδυνη αδράνεια των τοπικών αρχών σε θέματα διαχείρισης των αδέσποτων, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις από κατοίκους που πλέον ζητούν άμεση παρέμβαση πριν θρηνήσουμε θύματα.
Μη μαζέψετε του σκύλους…. φέρνουν τυφλούς ψήφους, μην μιλάτε άσχημά για τους σκύλους πρέπει να ζουν ελεύθεροι, οι άνθρωποι πρέπει να είναι κλεισμένοι στα σπίτια μέσα, τι δεν ταΐζεις σκύλο στο πεζοδρόμιο στο δρόμο σε πλατεία σε πάρκο σε δημόσιο χώρο γενικά; Δεν είσαι κάλος άνθρωπος, είσαι απολίτιστος είσαι φασίστας γιατί δε σου αρέσει που έχουν καταντήσει οι πόλεις απέραντοι χώροι γεμάτοι περιττώματα με σημάδια ούρων παντού, γιατί δε σου αρέσει η ηχορύπανση τους 24 ώρες το εικοσιτετράωρο,
….. Σκύλοι και ζώα συντροφιάς το μέλλον του τόπου μας….. προοδευτική ατζέντα