Στελέχη της Lamda Development απειλούν τον Δήμαρχο Γλυφάδας επειδή αντιστέκεται στην καταπάτηση δημοσίου χώρου!

Καταγγελία-«φωτιά» του Γιώργου Παπανικολάου για τη Lamda που επιχειρεί να επιβάλει το «νόμο της μπουλντόζας»

Must Read

Σάλο προκαλεί η καταγγελία του Δημάρχου Γλυφάδας, Γιώργου Παπανικολάου για ανοιχτές απειλές και επιθετικές ενέργειες από στελέχη και δικηγόρους της Lamda Development όταν εκείνος μαζί με κατοίκους της περιοχής, προσπάθησε να αποτρέψει απόπειρα καταπάτησης δημόσιου χώρου δίπλα στο ρέμα της Ευρυάλης.

Η εταιρεία, που υλοποιεί την πανάκριβη «επένδυση» του Ελληνικού, επιχειρεί να μετατρέψει το παραλιακό μέτωπο σε ένα κλειστό τσιμεντένιο φρούριο για λίγους, αδιαφορώντας πλήρως για τις ζωές των κατοίκων και τις περιβαλλοντικές συνέπειες.

Ο Δήμαρχος κατήγγειλε δημόσια, μέσω ανάρτησης στο Facebook, πως δέχθηκε απειλές για μηνύσεις και αυτόφωρο επειδή… τόλμησε να υπερασπιστεί έναν κοινόχρηστο χώρο. Η παρουσία του μαζί με εξαγριωμένους δημότες απέτρεψε προσωρινά την αυθαίρετη μετακίνηση της περίφραξης του πρώην αεροδρομίου. Όμως, όπως αναφέρει ο κ. Παπανικολάου, η Lamda επανήλθε την επόμενη ημέρα με ακόμα μεγαλύτερη αλαζονεία – περισσότερα συνεργεία και περισσότερες απειλές.

Η Γλυφάδα, όπως και ο Άλιμος, βουλιάζουν από τη σκόνη, την κυκλοφοριακή συμφόρηση και την αδιαφορία των κατασκευαστικών εταιρειών για τις περιβαλλοντικές μελέτες και τις νομικές υποχρεώσεις τους. Η σιωπή των Δήμων όλο αυτό το διάστημα – όπως ξεκαθαρίζει ο Δήμαρχος – δεν ήταν παραίτηση, αλλά δείγμα πολιτικής υπευθυνότητας. Η σιωπή, όμως, εκλήφθηκε ως αδυναμία. Και τώρα, η Lamda επιχειρεί να επιβάλει το «νόμο της μπουλντόζας».

Ο Δήμος Γλυφάδας και ο Δήμος Αλίμου έχουν προσφύγει ήδη στο Συμβούλιο της Επικρατείας για το σχέδιο επιχωμάτωσης της παραλίας – ένα σχέδιο που αλλοιώνει βίαια τον χαρακτήρα του παραλιακού μετώπου. Όμως, τα συμφέροντα των πολιτών δεν τρομοκρατούνται. Όπως τόνισε ο Παπανικολάου, «όταν ούτε το κοινό συμφέρον υπηρετείται, ούτε το αμοιβαίο όφελος για τους κατοίκους και εργαζόμενους, αλλά αντιμετωπίζουμε απειλές και αυτόφωρα, η απάντησή μας θα είναι απολύτως καθαρή και αποφασιστική».

Η συνέχεια – όπως όλα δείχνουν – θα δοθεί στα δικαστήρια.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Δημάρχου Γλυφάδας: 

«Στα χρόνια που έχω την τιμή να είμαι Δήμαρχος Γλυφάδας, έχω δεχθεί ουκ ολίγες απειλές και μηνύσεις και έχω βρεθεί επίσης ουκ ολίγες φορές στο αυτόφωρο για τα θέματα του Δήμου. Για να υπερασπιστούμε ως δημοτική αρχή το κοινό καλό.

Όλες αυτές οι απειλές έπεσαν στο κενό, γιατί πάντοτε εμείς στεκόμαστε μπροστά για το δημόσιο συμφέρον.

Η σημερινή, ωστόσο, ανοιχτή και δημόσια απειλή που δέχθηκα για μηνύσεις και αυτόφωρο, ήταν διαφορετική.

Προερχόταν από στελέχη και δικηγόρους της Lamda Development, της εταιρείας που τρέχει το μεγάλο έργο του Ελληνικού.

Αιτία – μπορεί βέβαια και αφορμή – ήταν η υπεράσπιση από μέρους μου, μαζί με όλη τη γειτονιά, του ελεύθερου χώρου δίπλα στο ρέμα της Ευρυάλης που επιχείρησαν να καταλάβουν με το έτσι θέλω.

Χθες τους εξηγήσαμε ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό και πως η περίφραξη του αεροδρομίου, που είναι εκεί εδώ και δεκαετίες δεν γίνεται να μετακινηθεί επειδή έτσι το κρίνουν εκείνοι και τους βολεύει. Χθες αποχώρησαν.

Σήμερα επέστρεψαν περισσότεροι, πιο αποφασισμένοι και μάλιστα με απειλές και φοβέρες.

Τα πράγματα δυστυχώς δεν εξελίσσονται καλά.

Όπως γνωρίζουν οι πάντες, από την πρώτη κιόλας στιγμή της έναρξης του δύσκολου και πολυσύνθετου εγχειρήματος για την αξιοποίηση της έκτασης του πρώην Κρατικού Αερολιμένα Αθηνών, σταθήκαμε αρωγοί στην προσπάθεια αυτή, με διάθεση ειλικρινούς συνεργασίας και πνεύμα γόνιμο και εποικοδομητικό.

Για αυτό το λόγο, έχουμε επιλέξει να είμαστε πολύ φειδωλοί στις δημόσιες τοποθετήσεις μας και να αποφεύγουμε την όποια δημόσια αντιπαράθεση.

Εδώ και καιρό ωστόσο απευθυνόμαστε επίμονα στις κατασκευάστριες εταιρίες και σε κάθε αρμόδιο για τα βουνά από σκόνη που σηκώνονται καθημερινά στις γειτονιές μας, κατά παράβαση κάθε πρόβλεψης που έχουν οι περιβαλλοντικές μελέτες και οι σχετικές αποφάσεις.

Για την κυκλοφοριακή συμφόρηση που αυξάνεται, χωρίς καθαρή λύση στον ορίζοντα.

Για το πολύ τσιμέντο και καθόλου πράσινο.

Για πολλά ακόμα, που ασκούμε πίεση εκεί που πρέπει και για λόγους ουσίας, όχι επικοινωνίας.

Για να βρεθούν λύσεις.

Αυτό το γνωρίζουν καλά οι κάτοικοι της περιοχής, ιδίως δε εκείνοι που έχουν αγανακτήσει γιατί δεν μπορούν να ανοίξουν τα παράθυρα του σπιτιού τους εξαιτίας της καθημερινής σκόνης.

Για τον ίδιο λόγο δεν έχουμε ακόμα τοποθετηθεί ακόμα δημόσια σε σχέση με την αίτηση ακύρωσης που ασκήσαμε από κοινού με τον Δήμο Αλίμου για το σχέδιο επιχωμάτωσης της παραλίας μας που έχουν οι επενδυτές.

Η δημόσια σιωπή αυτή πιθανώς εκλήφθηκε ως αδυναμία.

Δεν είναι.

Έχουμε τη διάθεση και την ελπίδα να δούμε την ολοκλήρωση μιας επένδυσης προς το κοινό συμφέρον και αμοιβαίο όφελος όλης της περιοχής και όλων όσων ζουν και εργάζονται σε αυτή.

Όταν ούτε το κοινό συμφέρον υπηρετείται, ούτε το αμοιβαίο όφελος για τους κατοίκους και εργαζόμενους, αλλά αντιμετωπίζουμε απειλές και αυτόφωρα, η απάντησή μας θα είναι απολύτως καθαρή και αποφασιστική.

Η συνέχεια στα δικαστήρια και όπου αλλού χρειαστεί».

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Εγώ είπα τότε που ξεκίνησε το έργο. Να δοθεί ο χώρος στους όμορους Δήμους.
    Αλλά το πολιτικό κατεστημένο είχε ήδη πάρει τις αποφάσεις του.

  2. Τόσο καιρό που έχουν γεμίσει το μέρος που ανήκει στη Γλυφάδα με μπάζα, χώμα και οι κάτοικοι διαμαρτύρονται ότι δεν μπορούν να αναπνεύσουν ήσουν αφαντος δήμαρχε. και έρχεσαι τώρα να μας πεις ότι η εξέλαβαν την ανοχή σαν αδυναμία. Αλλού αυτά!Μάλλον στην μοιρασιά θα τα χαλάσατε…

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

spot_img
spot_img

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This