Με τον φόβο του Εγκέλαδου ζουν οι κάτοικοι στην Κρήτη, μετά και τον νέο σεισμό μεγέθους 5,3 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ το μεσημέρι της Τρίτης. Κατολισθήσεις σημειώθηκαν από την ισχυρή δόνηση σε σημεία του δρόμου Ιεράπετρας-Βιάννου.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο τοπικό Creta24 ο δήμαρχος Ιεράπετρας, Μανώλης Φραγκούλης, οι κατολισθήσεις επισκευάστηκαν άμεσα από συνεργεία του Δήμου και στην περιοχή δεν έχουν αναφερθεί άλλες ζημιές.
Όπως διευκρίνισε, τα ολοήμερα σχολεία έκλεισαν ενώ κλειστά θα παραμείνουν και εκείνα που λειτουργούσαν με απογευματινό ωράριο.
Την Τετάρτη, εφόσον δεν υπάρχει κάτι απρόοπτο, τα σχολεία στον Δήμο Ιεράπετρας θα λειτουργήσουν κανονικά.
Το ίδιο ισχύει και για τα σχολεία του Δήμου Ηρακλείου, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Παιδείας, Αντώνη Περισυνάκη, ο οποίος σημείωσε πως δεν έχουν γίνει αναφορές για ζημιές.
Δείτε επίσης: