Χλόη Ροδόπης: Οργή κατά του Δημάρχου που έβαψε βράχο στα χρώματα της Γαλατασαράι

Υπάρχουν οι απαραίτητες άδειες για να τηρείται αυτό το έθιμο;

Must Read

Οργή έχει προκαλέσει η αναχρονιστική από κάθε άποψη παράδοση, που τήρησε ο Δήμαρχος Αρριανών, Ερδέμ Χουσεΐν. Πιο συγκεκριμένα, βάφτηκε στα χρώματα της πρωταθλήτριας Τουρκίας, Γαλατασαράι μεγάλο βραχώδες σημείο στην ορεινή Χλόη. Ένα γραφικό χωριό που είναι χτισμένο στις πλαγιές του όρους Σάπκα σε υψόμετρο 720 μέτρα και πολιτισμικά, όπως όλα του Κέχρου, ανήκει στα Πομακοχώρια της Ροδόπης.

Η παράδοση θέλει τον τοπικό «άρχοντα» να βάφει κάθε χρόνο αυτό τον βράχο στα χρώματα της πρωταθλήτριας ποδοσφαίρου στην Τουρκία, με τον Δήμο Αρριανών να κάνει λόγο… «για μια όμορφη παράδοση η οποία διατηρήθηκε ζωντανή».

Βέβαια, εκτός από το αναχρονιστικό χαρακτηριστικό αυτής της παράδοσης, προκύπτουν εύλογα ερωτηματικά σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα xronos.gr:

-Υπάρχουν οι απαραίτητες άδειες για να τηρείται αυτό το έθιμο;

Από ποιον πληρώθηκε αυτή η δαπάνη; Είναι εγκεκριμένη από το Δημοτικό Συμβούλιο; Έχει αναρτηθεί στη Διαύγεια;

-Πως θα μας φαινόταν, εάν για παράδειγμα στο δάσος της Νυμφαίας, ο δήμαρχος Κομοτηνής έβαφε έναν βράχο με το έμβλημα μίας ελληνικής ομάδας;

Αλλά και γενικότερα ερωτηματικά για το πώς λειτουργεί η ενημέρωση των δημοτών στον Δήμο Αρριανών:

-Γιατί όλες οι αναρτήσεις έργων και παρεμβάσεων του Δήμου Αρριανών γίνονται στην ανεπίσημη σελίδα του στο Facebook (Kozlukebir Belediyesi) και μόνο στα τουρκικά;

-Γιατί η επίσημη σελίδα του Δήμου Αρριανών στα ελληνικά στο Facebook έχει περιπέσει σε αχρησία από το 2017;

-Γιατί δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για όσα συμβαίνουν στον Δήμο Αρριανών στα ελληνόφωνα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης;

Μάλιστα όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, το θέμα έφθασε χθες Τρίτη 3 Ιουνίου μέχρι στη Βουλή με σχετική Ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής Α’ Αθηνών, Αθανάσιος Χαλκιάς, προς τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Γιώργο Γεραπετρίτη και τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Θεόδωρο Λιβάνιο.

Έχει ενοχλήσει επίσης το γεγονός ότι ο Δήμαρχος Αρριανών, Ερδέμ Χουσεΐν διαφήμισε την κίνησή του μόνο στα τούρκικα, στην ανεπίσημη σελίδα που διατηρεί στο Facebook ο Δήμος Αρριανών (Kozlukebir Belediyesi).

*Φωτογραφία xronos.gr

Δείτε επίσης:

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Δεν ενοχλούν αυτά την Πολιτεία. Αντιθέτως, έστειλαν να κατεβάσουν τον Σταυρό που υπήρχε σε βουνό στη Καστοριά, για λόγους “αναδάσωσης”.

    Άντε, να μάθουμε Τουρκικά να μπορεί ο Γεραπετρίτης να σκύβει με την ησυχία του!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This