Σχεδίαζαν να πουλήσουν πλαστό πίνακα του Πικάσο για 20 εκατ. ευρώ

Must Read

Στη φάκα της ΕΛ.ΑΣ πιάστηκε κύκλωμα απατεώνων που προσπάθησε να πουλήσει πλαστό πίνακα του Πικάσο, ζητώντας μάλιστα 20 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για κύκλωμα αρχαιοκάπηλων, τα μέλη του οποίου είναι παλιοί γνώριμοι των Αρχών και προσπαθούσαν να «σπρώξουν» πλαστά έργα διάσημων ζωγράφων σε δημοπρασίες, σε χώρες του εξωτερικού. Όπως διαπιστώθηκε, είχαν στήσει ακόμα και τυπογραφείο προκειμένου να εκδίδουν πλαστά πιστοποιητικά γνησιότητας.

Η ΕΛ.ΑΣ. έφτασε στα ίχνη τους και μετά από συντονισμένη επιχείρηση, αστυνομικός παρουσιάστηκε ως υποψήφιος αγοραστής. Ο ίδιος επιχείρησε να διαπραγματευθεί την τιμή του έργου, με τα μέλη του κυκλώματος να πέφτουν στην παγίδα.

Στην κατοχή του κυκλώματος βρέθηκε μεγάλος αριθμός αρχαίων νομισμάτων και άλλων αντικειμένων που εμπίπτουν στη νομοθεσία πολιτιστικής κληρονομιάς. Σύντομα αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από την αστυνομία.

Φωτογραφία: Αρχείου

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This