Παραιτήθηκε ο διοικητής του Νοσοκομείου Ρεθύμνου – Ούτε συγγνώμη για τη γυναίκα που χαροπάλευε από λάθος μετάγγιση

Ούτε λέξη. Ούτε υπαινιγμός. Ούτε το ηθικό σθένος μιας ειλικρινούς συγγνώμης

Must Read

Ο διοικητής του νοσοκομείου Ρεθύμνου Νίκος Μαλλιαρός υπέβαλε το βράδυ της Δευτέρας 23 Ιουνίου την παραίτηση του προς τον υπουργό υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, που την έκανε αποδεκτή.

Σε δήλωσή του ο κ. Μαλλιαρός επεσήμανε:

«Έπειτα από έναν ουσιαστικό κύκλο δράσεων και προσφοράς, και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην τοπική κοινωνία του Ρεθύμνου και την Πολιτεία, καταθέτω αίτημα αποχώρησής μου από τη θέση του Διοικητή του Γ.Ν. Ρεθύμνου. Οι λόγοι είναι καθαρά προσωπικοί.
Αποχωρώ με την πεποίθηση ότι το νοσοκομείο βρίσκεται σε καλύτερη θέση από αυτή στην οποία το παρέλαβα, με θεμέλια για την επόμενη μέρα. Ευχαριστώ θερμά την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για την τιμητική επιλογή στο πρόσωπο μου και όλους όσους στήριξαν αυτή την πορεία. Δηλώνω υπερήφανος που υπηρέτησα ένα τόσο σημαντικό θεσμό για το Ρέθυμνο και θα συνεχίσω ως ενεργός πολίτης να είμαι δίπλα στο προσωπικό και τις ανάγκες του ιδρύματος».

Παράλληλα με τη δήλωσή του ο κ. Μαλλιαρός έδωσε στη δημοσιότητα υπόμνημα σχετικά με τις ενέργειες του για την ένταξη του νοσοκομείου στην κατηγορία άγονο Α’, την αναδιάρθρωση του οργανισμού, την αναβάθμιση των υποδομών, τα μεγάλα έργα που υλοποιούνται, τη διασύνδεση με το ΠΑΓΝΗ κ.ο.κ.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα politica.gr ο Νίκος Μαλλιαρός αποχωρεί από τη διοίκηση, αφήνοντας πίσω του έναν απολογισμό έργων, δράσεων και επαφών – αλλά και μια σκιά βαρύτατης αμέλειας που φαίνεται να προσπερνά χωρίς ίχνος αυτοκριτικής.

Η απουσία ακόμη και μιας τυπικής συγγνώμης για το πιο σοβαρό περιστατικό που συνέβη επί των ημερών του δεν είναι απλώς αμέλεια. Είναι δημόσια προσβολή στην αξιοπρέπεια μιας γυναίκας που κινδύνευσε να πεθάνει – και της οικογένειάς της, που ακόμα μετρά πληγές.

Ένας απολογισμός με αριθμούς – χωρίς πρόσωπα

Το πολυσέλιδο απολογιστικό υπόμνημα που δημοσιοποίησε ο απερχόμενος διοικητής του Γ.Ν. Ρεθύμνου παραθέτει μεταρρυθμίσεις, οργανωτικές αλλαγές, έργα υποδομών, σχέδια για νέο νοσοκομείο και θεσμικές επαφές.

Όμως πουθενά δεν αναφέρεται η ασθενής που υπέστη λάθος μετάγγιση αίματος, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί σε πολυοργανική ανεπάρκεια και μακρόχρονη νοσηλεία, ισορροπώντας επί μήνες ανάμεσα στη ζωή και τον θάνατο.

Ούτε λέξη. Ούτε υπαινιγμός. Ούτε το ηθικό σθένος μιας ειλικρινούς συγγνώμης για ένα σφάλμα που στοίχισε σχεδόν τη ζωή ενός ανθρώπου – και τη διάλυση μιας οικογένειας.

Την ΕΔΕ διεξάγει ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων, Γιώργος Μπέας, και σύμφωνα με πληροφορίες, ο κύκλος των καταθέσεων έχει πλέον ολοκληρωθεί.

Το περιστατικό αποκαλύφθηκε ύστερα από καταγγελία της οικογένειας μιας 45χρονης γυναίκας, η οποία εισήχθη στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου για προγραμματισμένη επέμβαση τον Σεπτέμβριο του 2024. Εκεί, της χορηγήθηκε αίμα διαφορετικής ομάδας από τη δική της.

Η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε ραγδαία, εμφανίζοντας ίκτερο και ηπατική δυσλειτουργία. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γιατροί εντόπισαν το λάθος με καθυστέρηση 20 ημερών, ενώ η γυναίκα βρισκόταν διασωληνωμένη στη ΜΕΘ, δίνοντας μάχη για τη ζωή της.

*Φωτογραφία αρχείου

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This