Εξελίξεις καταγράφονται στην υπόθεση του καρδιοχειρουργού του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, που έπαιρνε φακελάκια, αφού ο συνήγορος της καταγγέλλουσας, πέρασε εκ νέου την πόρτα του Δικαστικού Μεγάρου Λάρισας.
Ο δικηγόρος, Δημήτρης Κρίτσανος, ζήτησε και έλαβε τη σχετική δικογραφία, με απώτερο σκοπό να ενημερωθεί αναλυτικά για την υπόθεση, όπως και για την κατάθεση ενός νοσηλευτή, που εμφανίζεται ως μάρτυρας σ’ αυτήν.
«Δυστυχώς, όπως όλα δείχνουν, η περίπτωση δεν είναι η μοναδική, καθώς στο γραφείο μου έφτασαν ήδη τουλάχιστον 3 – 4 ανάλογες περιπτώσεις, με τους καταγγέλλοντες να εκφράζουν την πρόθεση να καταθέσουν σχετικά. Θα προσκομίσω όλα τα στοιχεία που έχω στη διάθεσή μου στην Εισαγγελία προκειμένου να ερευνηθούν», τόνισε ενώ εξέφρασε την ανησυχία και την επιφυλακτικότητα της εντολέως του, μετά τις διαστάσεις που πήρε η υπόθεση.
Υπενθυμίζεται πως ο εν λόγω γιατρός τέθηκε σε διαθεσιμότητα και όλα τα προγραμματισμένα χειρουργεία του ακυρώθηκαν.
Σε βάρος του διευθυντή Καρδιοχειρουργικής του Νοσοκομείου Λάρισας και καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ασκήθηκε από τον εισαγγελέα δίωξη για δωροληψία κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση.
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ
Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος συνελήφθη, την Παρασκευή 20 Ιουνίου 2025, νοσοκομειακός ιατρός, κατηγορούμενος για δωροληψία κατ’ εξακολούθηση. Στη δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνεται ακόμη ένας νοσοκομειακός ιατρός, κατηγορούμενος για απλή συνέργεια σε δωροληψία.
Ειδικότερα, η σύλληψη του ιατρού πραγματοποιήθηκε μετά την παραλαβή του προσημειωμένου χρηματικού ποσού των 2.500 ευρώ, το οποίο είχε απαιτήσει από συγγενή ασθενούς πριν και μετά την πραγματοποίηση ιατρικής πράξης.
Περαιτέρω, στο πλαίσιο της έρευνας, διαπιστώθηκε η εμπλοκή του σε ακόμα μία περίπτωση δωροληψίας ύψους 2.500 ευρώ. Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του συλληφθέντα, πέραν του προσημειωμένου ποσού, βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν 11.250 ευρώ.
Δείτε επίσης:
- Σε διαθεσιμότητα ο καρδιοχειρουργός στην Λάρισα – Ταρίφα 2.500 ευρώ το φακελάκι
- Λάρισα: Τσάκωσαν καρδιοχειρουργό την ώρα που έπαιρνε φακελάκι
ΟΤΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΝΕΙ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΑΔΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΟ ΑΝΕΧΕΤΑΙ ΤΟΤΕ ΑΥΤΑ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ
Ξέρω έναν καλό ψυχίατρο, τί λες, να σου δώσω τη διεύθυνση;
Σπούδασα, εργάζομαι και ζω στίς ΗΠΑ
Τέτοιου είδους παλιανθρωπιά δεν έχω δείτε ούτε και ακούσει 40+ χρόνια τώρα.