Ένα συγκλονιστικό περιστατικό που έχει προκαλέσει αναστάτωση στην τοπική κοινωνία της Πάτρας βρίσκεται στο μικροσκόπιο των Αρχών, με φόντο την πιθανότητα κακοποίησης ενός 7χρονου παιδιού με αναπηρία. Η υπόθεση, που ήρθε στο «φως» σήμερα, εξελίσσεται σε ένα πραγματικό θρίλερ, με τις αποκαλύψεις να διαδέχονται η μία την άλλη και την Αστυνομία να έχει ήδη ξεκινήσει προκαταρκτική έρευνα.
Όλα ξεκίνησαν όταν ο πατέρας του παιδιού μετέβη μαζί του στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων για μια προγραμματισμένη ιατρική εξέταση. Ωστόσο, οι γιατροί παρατήρησαν ύποπτα σημάδια κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης του παιδιού, γεγονός που προκάλεσε άμεση κινητοποίηση. Η διοίκηση του νοσοκομείου ειδοποίησε την Αστυνομία, προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο κακοποίησης.
Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή ο πατέρας επιχείρησε να δώσει τη δική του εκδοχή για τα όσα συνέβησαν και τις πιθανές αιτίες εμφάνισης των σημαδιών, χωρίς να αποκλείει καμία πιθανότητα, ενώ ξεκαθάρισε πως το παιδί ζει υπό συνεχή εποπτεία.
«Δεν ξέρω από τι είναι 100%, μπορεί να είναι από ένα τυχαίο γεγονός, μπορεί να είναι όχι από το καροτσάκι, μπορεί να είναι στη φυσιοθεραπεία που σύρθηκε στον τοίχο. Είναι ένα παιδάκι που δεν μιλάμε σε κανονικές συνθήκες, είναι ΑΜΕΑ. Το παιδί είναι όλο το 24ωρο σε πλήρη εποπτεία», ανέφερε και συνέχισε:
«Την Τετάρτη το μεσημέρι η γυναίκα μου όταν ξύπνησε, βλέπει κάποια στίγματα στο δέρμα κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης, τα οποία στίγματα αν τα δεις στη φωτογραφία μπορείς να πεις ότι είναι από κάτι. Με το που γυρνάω εγώ στο σπίτι βγάζω φωτογραφίες αυτό, κάνω ψηλάφηση πλήρως, το δέρμα είναι απόλυτα λείο. Άρα στο μυαλό μου τελείως έχει φύγει η ιδέα της κάποιας άλλης κακοποίησης. Αν υπήρχε κάτι δεν θα ήταν λείο το δέρμα, θα είχε πληγούλα. Είχε κατά μήκος μαύρα στίγματα φανταστείτε».
«Του αρέσει να βάζει την πλάτη πίσω και τσουλιέται σαν τσουλήθρα»
Ο ίδιος είπε πως την Δευτέρα το μεσημέρι, έπαιζε με το παιδί και δεν είχε τίποτα απολύτως. «Άρα έκανα την συνδεσιμότητα από την Δευτέρα το μεσημέρι μέχρι την Τετάρτη το πρωί που έχει πάει το παιδί. Το παιδί λοιπόν, έχει πάει για 2 θεραπείες που κάνει φυσιοθεραπεία και λογοθεραπεία και είχε πάει και στο ΚΔΑΠ. Επικοινωνώ αμέσως και με τον έναν και με τον άλλον. Μου λέει ο φυσικοθεραπευτής ”κάτσε να θυμηθώ”. Όπως κάνει φυσιοθεραπεία το παιδί, του αρέσει να βάζει την πλάτη πίσω και τσουλιέται σαν τσουλήθρα. Μου λέει ”λες να έγινε από αυτό; Δεν ξέρω”», ανέφερε και προσέθεσε:
«Άλλη πιθανότητα είναι το καρεκλάκι. Σήμερα θα πήγαινε στο Καραμανδάνειο για να κόψει κάποια ράμματα και ο παιδίατρος είχε ειδοποιήσει κάποιον γιατρό εκεί να έρθει να το δει, και ο γιατρός μου λέει όχι θα μείνει μέσα για να εξετάσουμε για κακοποίηση. Έχω 5 παιδιά, αυτός είναι ο τρίτος».
«Ο γιατρός θεωρεί ότι το παιδί έχει κακοποιηθεί»
Αναφορά στο περιστατικό έκανε και ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ. «Χθες το βράδυ από το ΚΔΑΠ κοινοποιήσαν την φωτογραφία στον γιατρό. Σήμερα είχε μία προγραμματισμένη εξέταση το 7χρονο παιδάκι να κόψει ράμματα στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο. Ο γιατρός που θα έκοβε τα ράμματα ήξερε από τη φωτογραφία από το ΚΔΑΠ τι έχει το παιδάκι κι αμέσως το εξέτασε. Ο γιατρός θεωρεί το παιδάκι έχει κακοποιηθεί», τόνισε χαρακτηριστικά.