Στην πρώτη της αντίδραση μετά την απόφαση του ΣτΕ να τη θέσει εκτός καθηκόντων μετά το τραγικό δυστύχημα στο λούνα παρκ που στοίχισε τη ζωή στον 19χρονο Γιάννη Καμπαϊλή, η δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά άφησε αιχμές, κάνοντας λόγο για σκοπιμότητες.
Η ίδια είχε κάνει προσφυγή στο ΣτΕ ζητώντας αναστολή της ποινής της, ωστόσο χθες Παρασκευή 26 Ιουνίου το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε το αίτημα της.
«Για άλλη μια φορά πληροφορούμαι μέσω δημοσιευμάτων του Τύπου, τα οποία μάλιστα περιλαμβάνουν λεπτομέρειες αλλά ακόμη και δηλώσεις παραγόντων της υπόθεσης, το περιεχόμενο της προσωρινής κρίσης του ΣτΕ επί της απόφασης του Γραμματέως Αποκεντρωμένης Διοικήσεως Μακεδονίας – Θράκης που με αφορά. Αν την πρώτη φορά εξεπλάγην, σήμερα μου δημιουργούνται εύλογα ερωτηματικά για το πως είναι δυνατόν κάτι τέτοιο να συμβαίνει κατ’ επανάληψη στην περίπτωσή μου, ποιοι κρύβονται πίσω από αυτό και ποιες σκοπιμότητες πραγματικά εξυπηρετούν», αναφέρει χαρακτηριστικά.
«Θα τοποθετηθώ με υπευθυνότητα, όπως επιβάλλει ο σεβασμός στους θεσμούς που είναι αταλάντευτη αρχή μου, όταν δια της νόμιμης οδού κοινοποιηθεί σε εμένα η συγκεκριμένη απόφαση», καταλήγει.
Υπενθυμίζεται ότι το Πειθαρχικό Συμβούλιο αποφάσισε την έκπτωσή της από το αξίωμα της δημάρχου Κασσάνδρας, διότι το λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής στο οποίο άφησε την τελευταία του πνοή ο 19χρονος λειτουργούσε χωρίς νόμιμη άδεια.
Δείτε επίσης:
- Οριστικά έκπτωτη από τη θέση της η δήμαρχος Κασσάνδρας για την τραγωδία σε λούνα παρκ στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής
- Δυστύχημα στο λούνα παρκ Χαλκιδικής: Ποινική δίωξη στη δήμαρχο Κασσάνδρας!