Μία ακόμη φωτιά ξέσπασε σήμερα, αυτή τη φορά σε αγροτοδασική έκταση στο Κοπανάκι Μεσσηνίας, θέτοντας σε νέα κινητοποίηση την Πυροσβεστική Υπηρεσία.
Το πύρινο μέτωπο επελαύνει σε περιοχή με ελαιώνες, χωρίς, μέχρι στιγμής, να απειλείται κάποιος οικισμός. Επί τόπου επιχειρούν 45 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρου της 9ης ΕΜΟΔΕ, 15 οχήματα και δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη, με τους θυελλώδεις ανέμους, ωστόσο, να δυσχεραίνουν το έργο των εναέριων μέσων.
#Πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Κοπανάκι Μεσσηνίας. Κινητοποιήθηκαν 45 #πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρου της 9ης ΕΜΟΔΕ, 15 οχήματα και 2 Α/Φ.
— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) June 29, 2025
Στο μεταξύ, λίγο πριν τις 4μμ., η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στο Περιγιάλι Καβάλας οριοθετήθηκε και σταμάτησε να επεκτείνεται, ενώ, κατόπιν, τέθηκε υπό έλεγχο. Ωστόσο, όπως αναφέρει το kavalanews.gr, οι καιρικές συνθήκες (υψηλή θερμοκρασία και ισχυροί άνεμοι), σε συνδυασμό με την παρατεταμένη ξηρασία και την άφθονη καύσιμη ύλη, πιστοποιούν πως δεν θέλει και πολύ η φωτιά να ξεφύγει από τον έλεγχο των πυροσβεστών και να απειλήσει κατοικημένες περιοχές ή να γυρίσει προς το βουνό και η μάχη με τις φλόγες να μεταφερθεί μέσα σε δυσπρόσιτες χαράδρες.
Σύμφωνα δε με το τοπικό Μέσο, οι χειρισμοί της «Εγνατία Οδός Α.Ε.», της εταιρίας, δηλαδή, που διαχειρίζεται τον αυτοκινητόδρομο, προκάλεσαν την οργή των πολιτών. Ειδικότερα, για αρκετή ώρα είχε αποκλειστεί η παλιά εθνική οδός Καβάλας – Ξάνθης για να μην κινδυνεύσουν οδηγοί. Ένα μπλόκο στο Περιγιάλι και ένα άλλο στον κόμβο του νέου λιμανιού ενημέρωνε τους οδηγούς ότι πρέπει να χρησιμοποιήσουν τον αυτοκινητόδρομο, για να βγουν από την Καβάλα ή να μπουν σε αυτήν ή γενικά για να συνεχίσουν τη διαδρομή τους.
Το προληπτικό μέτρο για την παλιά εθνική οδό, είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν ουρές στα πλευρικά διόδια του κόμβου του εμπορικού λιμανιού, αλλά και στα μετωπικά διόδια του αυτοκινητόδρομου στην ίδια περιοχή. Σε ερώτημα του ιστότοπου προς την εταιρεία, η απάντηση ήταν ότι «ανά διαστήματα ανοίγουν οι μπάρες, για να διευκολυνθεί η ροή των οχημάτων». Ωστόσο, σύμφωνα με βίντεο ντοκουμέντο, οι μπάρες παρέμεναν κατεβασμένες και τα διόδια σε κανονικότατη λειτουργία, ενώ είχαν σχηματιστεί μεγάλες ουρές αυτοκινήτων, με οδηγούς που είχαν αναγκαστεί να αλλάξουν δρόμο από τα μπλόκα της αστυνομίας.
Σημειώνεται πως τα πρώτα λεπτά της πυρκαγιάς υπήρχε τεράστιος φόβος πως η φωτιά θα γύριζε ανεξέλεγκτη προς το Περιγιάλι και θα απειλούσε σπίτια, εγκαταστάσεις και επιχειρήσεις της περιοχής.
- Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:
Δείτε επίσης:
- Καβάλα: Μεγάλη φωτιά κοντά σε κατοικημένη περιοχή – Μήνυμα του 112
- Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς σε πολλές περιοχές της χώρας: Σε επιφυλακή οι αρχές – Η ανάρτηση Κολυδά για τους ισχυρούς ανέμους