Παρουσία της Μαρίας Καρυστιανού πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στην Πτολεμαΐδα εκδήλωση διαμαρτυρίας για το πολύνεκρο έγκλημα στα Τέμπη. Με ηχηρά μηνύματα για δικαιοσύνη και λογοδοσία στην κεντρική πλατεία η συγκέντρωση στην μνήμη των 57 θυμάτων.
Την πρωτοβουλία για την διοργάνωση ανέλαβαν 4 τοπικές συλλογικότητες, σύμφωνα με το τοπικό kozan.gr.
Χειροκροτούσαν όλοι όρθιοι όταν αντίκρισαν την πρόεδρο του συλλόγου συγγενών θυμάτων μαζί με τον Πάνο Ρούτσι. Βαθιά συγκινημένη έλεγε ευχαριστώ για την εκδήλωση στήριξης.
Φορτισμένη συναισθηματικά ήταν η ομιλία της Μαρίας Καρυστιανού.
«Το τελευταίο διάστημα είμαστε μάρτυρες μιας πρωτόγνωρης κατάστασης. Μυριάδες σκάνδαλα εγκληματικής διαφθοράς διαδέχονται το ένα μετά το άλλο, με οικονομική ζημιά εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ σε βάρος της χώρας, τα οποία θα πληρώσουμε για άλλη μία φορά εμείς, οι έντιμοι πολίτες».
Μίλησε για «μία φευγαλέα, αλλά σημαντική αίσθηση δικαιοσύνης, που ένιωσε χάρη στην παρέμβαση Ευρωπαίων εισαγγελέων».
«Παρακολουθούμε ζωντανά μαθήματα αληθινής δικαιοσύνης όχι από την ελληνική Δικαιοσύνη, αλλά από τους Ευρωπαίους εισαγγελείς. Η εισαγγελέας που αποφάσισε να βάλει φρένο στην ασυδοσία αποτελεί για εμάς όαση μέσα στην έρημο, πηγή έμπνευσης και ελπίδας.
Μέσα σε 3 μόλις μήνες μετά τνη σύγκρουση των τρένων και την φονική έκρηξη, κατάφεραν να την απομακρύνουν προσωρινά – ελπίζουμε – απαιτώντας να μην ασχοληθεί η ίδια με το γεγονός, αλλά να το αφήσει στην ελληνική Δικαιοσύνη… την ίδια δικαιοσύνη της οποίας η ηγεσία ορίζεται από τους ποινικά υπόλογους δράστες. Πόσο οξύμωρο!»
Δείτε επίσης:
- Μαρία Καρυστιανού: Στις 7 Ιουλίου καταθέτουμε στην Βουλή 1,3 εκατ. υπογραφές
- Απειλές Βορίδη: «Ο επόμενος θα είσαι εσύ!»