Ο ΟΠΕΚΕΠΕ για τη διακοπή της πρόσβασης στις πλατφόρμες του: «Εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης»

Γιατί δεν είχε ενημερώσει από πριν ότι επρόκειτο να πραγματοποιηθούν αυτές οι «εργασίες» και το έκανε μόνο όταν το θέμα της μη πρόσβασης πήρε δημοσιότητα;

Must Read

Μετά τον σάλο που ξέσπασε, ο ΟΠΕΚΕΠΕ εξέδωσε νυχτερινή ανακοίνωση σχετικά με την διακοπή της πρόσβασης σε δύο ενημερωτικές πλατφόρμες του.

Ο Οργανισμός υποστήριξε ότι δεν υπάρχει πρόσβαση για «τεχνικούς λόγους που σχετίζονται με εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης των υποδομών» και ενημέρωσε ότι αυτές οι εργασίες «θα ολοκληρωθούν την 7/7/2025».

  • Αναλυτικά:

«Η πρόσκαιρη μη διαθεσιμότητα της ψηφιακής πλατφόρμας πληρωμών του ΟΠΕΚΕΠΕ (transpay.opekepe.gr & dip.opekepe.gr) και της εφαρμογής Βεβαίωσης Εφορίας -Ποσων Επιδότησης οφείλεται αποκλειστικά σε τεχνικούς λόγους που σχετίζονται με εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης των υποδομών του Οργανισμού. Οι εργασίες αυτές κρίθηκαν αναγκαίες για την ενίσχυση της σταθερότητας, και της ασφάλειας των πληροφοριακών συστημάτων, ειδικά σε περίοδο αυξημένου φορτίου. Παράλληλα εκτελούνται εργασίες ενημέρωσης των στοιχείων των δυο τελευταίων οικονομικών ετών όπως προβλέπεται στον κανονισμό (ΕΕ) 2021/2116. Οι συγκεκριμένες εργασίες θα ολοκληρωθούν την 7/7/2025. Η διαφάνεια των πληρωμών αποτελεί αδιαπραγμάτευτη θεσμική υποχρέωση, κατοχυρωμένη από την εθνική και ενωσιακή νομοθεσία και η πλήρης συμμόρφωση του ΟΠΕΚΕΠΕ προς αυτήν είναι σταθερή και τεκμηριωμένη».

  • Απορία:

Γιατί δεν είχε ενημερώσει από πριν ο ΟΠΕΚΕΠΕ ότι επρόκειτο να πραγματοποιηθούν αυτές οι «εργασίες» και το έκανε μόνο όταν το θέμα της μη πρόσβασης πήρε δημοσιότητα;

Όπως μπορεί να δει κάποιος στην κατηγορία ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ, δεν υπήρξε καμία εκ των προτέρων ενημέρωση για τις εργασίες
Το ίδιο ισχύει και για την κατηγορία ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ στη σελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ. Δεν υπάρχει ούτε εκεί κάποια ενημέρωση για τις εργασίες

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Προφανώς “εργάζονται σκληρά” για να σβήσουν ενοχοποιητικά στοιχεία που αφορούν κυρίως ανάμειξη πολιτικών προσώπων και ημετέρων που καταχράστηκαν μεγάλα ποσά.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This