Την ώρα που ο Έλληνας υπουργός εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης βρισκόταν στην Λιβύη για να διαπραγματευτεί και για να θέσει ανοιχτά τα θέματα που απασχολούν την Ελλάδα, νέες καραβιές λαθρομεταναστών «αραδιάζονται» στα ελληνικά παράλια.
Υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) και με τη συνδρομή του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, διασώθηκαν τις τελευταίες ώρες πάνω από 753 αλλοδαποί σε θαλάσσια περιοχή νότια της Γαύδου, αλλά και σε παράκτιες περιοχές του Δήμου Γόρτυνας Ηρακλείου.
Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή η μεγαλύτερη επιχείρηση καταγράφηκε 25 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της Γαύδου, όπου 430 άτομα που επέβαιναν σε υπερφορτωμένο αλιευτικό περισυνελέγησαν με τη συνεργασία περιπολικού του Λιμενικού και δεξαμενόπλοιου με σημαία Παναμά.
Στο βίντεο αναγνώστη του Cretalive, αποτυπώνονται οι στιγμές της αποβίβασης ομάδας λαθρομεταναστών στην παραλία, ανάμεσα στον κόσμο που απολάμβανε το κυριακάτικο μπάνιο του.
- Δείτε επίσης: Ολοκληρώθηκε η κρίσιμη συνάντηση Γεραπετρίτη – Χαφτάρ στη «σκιά» του τουρκολιβυκού μνημονίου
απο τον μαιο μπαινει καθε μηνα μια ολοκληρη πολη απο λαθρο στην γαυδο.
Θα τους διώξει ο κομάντο των Εξαρχείων, ο τιμωρός των ανεμβολίαστων, ο Θάνος ο Πλεύρης 🙂
Εστειλε φρε-γατες ο κουλης.
dont worry 🚣♂️
Οταν μιλάμε για 430 άτομα δεν πρόκειται πλέον για διάσωση, αλλά για απόβαση και εποικισμό.