Η μεγάλη πυρκαγιά, η οποία ξέσπασε νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα σε αγροταδασική έκταση και μαίνεται ανεξέλεγκτη στην περιοχή της λίμνης Δοϊράνης, στα σύνορα με τα Σκόπια, γύρω στις 4 το απόγευμα επεκτάθηκε και προς την ελληνική πλευρά, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στην Πυροσβεστική Υπηρεσία.
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις οι οποίες βρισκόντουσαν σε επιφυλακή στο Κιλκίς, λόγω του ορατού κινδύνου, κινητοποιήθηκαν άμεσα, με 60 πυροσβέστες με 17 οχήματα και τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων να ρίχνονται στη μάχη με τις φλόγες, υποστηριζόμενοι από δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, τα οποία πραγματοποιούν στοχευμένες ρίψεις από αέρος.
Μάλιστα, λίγο μετά τις 6.30 το απόγευμα ήχησε το 112, καλώντας όλους όσοι βρίσκονται στους οικισμούς Καβαλάρης και Μουριές του Κιλκίς να απομακρυνθούν μέσω της κεντρικής οδού Κιλκίς – Σερρών προς το χωριό Δροσάτο.
⚠️ Ενεργοποίηση 1⃣1⃣2⃣
🆘 Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας
‼️ Αν βρίσκεστε στις περιοχές #Μουριών και #Καβαλαρίου #Κιλκίς απομακρυνθείτε μέσω κεντρικής οδού Κιλκίς-Σερρών προς #Δροσάτο
‼️ Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών
ℹ️ https://t.co/kexUnlnGMV@pyrosvestiki…
— 112 Greece (@112Greece) July 9, 2025
Αξίζει να σημειωθεί πως, στην κατάσβεση της μεγάλης δασικής πυρκαγιάς που μαίνεται στο χωριό Νικολίτς του Δήμου Δοϊράνης στα Σκόπια, συνδράμει και η χώρα μας με δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου Canadair CL-415, αλλά και με επίγειες δυνάμεις (δύο οχήματα με οκτώ άτομα προσωπικό), που έσπευσαν επί τόπου.
Όπως ενημέρωσε σχετικά το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, «η αποστολή των επίγειων και εναέριων δυνάμεων πραγματοποιείται έπειτα από διμερές αίτημα του Κέντρου Διαχείρισης Κρίσεων της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας προς το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (Ε.Σ.Κ.Ε.ΔΙ.Κ.)».