Έτσι έστησαν τη δολοφονία του καθηγητή – Η φωτογραφία που «καίει» τη σύζυγο, η νοικιασμένη Porsche και το Signal

Οι φόβοι του Πολωνού καθηγητή που είχε απευθυνθεί στη δικαιοσύνη, δυστυχώς, αποδείχθηκαν βάσιμοι

Must Read

Μέρα με τη μέρα, τα κομμάτια του παζλ της εν ψυχρώ δολοφονίας του 43χρονου Πολωνού καθηγητή στην Αγία Παρασκευή μπαίνουν στη θέση τους, αποκαλύπτοντας ένα σχέδιο που δεν μοιάζει με έγκλημα της στιγμής, αλλά με καλά μελετημένη ενέργεια. Στο επίκεντρο της υπόθεσης βρίσκεται η πρώην σύζυγος του θύματος, με τις Αρχές να εξετάζουν εξονυχιστικά τον ρόλο της και τις συνδέσεις της με τον φερόμενο ως φυσικό αυτουργό και τους συνεργούς του.

To θύμα, ο Πολωνός καθηγητής

Ο Πολωνός καθηγητής είχε στο παρελθόν απευθυνθεί στη Δικαιοσύνη, καταθέτοντας μήνυση εναντίον του νυν συντρόφου της πρώην συζύγου του για σωματική βλάβη και απειλές. Οι εντάσεις φαίνεται πως είχαν ιστορικό και βάθος, ενώ, όπως προκύπτει, το θύμα φοβόταν για τη σωματική του ακεραιότητα. Οι φόβοι του, δυστυχώς, αποδείχθηκαν βάσιμοι.

Ο 39χρονος καθ’ ομολογίαν δράστης, κατά την απολογία του, εμφανίστηκε σχεδόν… συναισθηματικός: «Δεν άντεχα να τη βλέπω στεναχωρημένη και αγχωμένη. Είπα “θα το κάνω”. Εγώ τα έκανα όλα».

Πίσω όμως από αυτό το «όλα», οι έρευνες φέρνουν στο φως ένα καλά οργανωμένο σχέδιο, με σαφείς ρόλους και επικοινωνία που δεν αφήνει πολλά περιθώρια για παρερμηνείες. Ο δράστης φαίνεται πως στρατολόγησε τρεις ακόμη άνδρες, δύο Αλβανούς κι έναν Βούλγαρο, λέγοντάς τους: «Πάμε να τραμπουκίσουμε έναν που ενοχλεί την κοπέλα μου». Για να κάμψει τους δισταγμούς τους, τους διαβεβαίωσε ότι «αν στραβώσει κάτι, θα καλύψει η Νάντια (η πρώην σύζυγος) τα έξοδα για δικηγόρους». Οι Αρχές εξετάζουν αν αυτή η “οικονομική κάλυψη” συνδέεται άμεσα με την ίδια, καθώς ενδείξεις εμπλοκής της προκύπτουν και από άλλες πτυχές της υπόθεσης.

Η νοικιασμένη Porsche και η σκηνοθεσία

Η μετακίνηση των δραστών έγινε με μια νοικιασμένη Porsche Cayenne, που εντοπίστηκε από την εταιρεία ενοικίασης και αποτέλεσε το πρώτο κρίσιμο στοιχείο για την ταυτοποίηση των δύο Αλβανών συνεργών. Το πολυτελές SUV ακολούθησε τον καθηγητή από το Χαϊδάρι, όπου είχε συνάντηση με την πρώην σύζυγό του και τα παιδιά τους, μέχρι την Αγία Παρασκευή. Εκεί, οι δράστες έστησαν καρτέρι και τον εκτέλεσαν.

Μετά τη δολοφονία, ο εκτελεστής επιβιβάστηκε σε ταξί με προορισμό το Ναύπλιο, αφήνοντας πίσω τους συνεργούς του. Για να θολώσει τα νερά, έδωσε το κινητό του και τα κλειδιά του αυτοκινήτου του σε άλλο πρόσωπο, επιχειρώντας να παρουσιάσει άλλοθι πως βρισκόταν ήδη στην Αργολίδα.

Το όπλο και οι συνομιλίες στο Signal

Το όπλο της δολοφονίας, σύμφωνα με τον ίδιο, αγοράστηκε στην Ομόνοια. Μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί, ούτε έχει ταυτοποιηθεί ο προμηθευτής του. Παράλληλα, σημαντικό ρόλο στην υπόθεση φαίνεται να παίζουν οι επικοινωνίες μέσω της κρυπτογραφημένης εφαρμογής Signal. Ο φερόμενος ως δράστης συνομιλούσε με την πρώην σύζυγο του θύματος χρησιμοποιώντας αριθμό κινητού που είχε δηλωθεί στο όνομα του γιου της.

Η φωτογραφία που «καίει» την πρώην σύζυγο

Ίσως το πιο επιβαρυντικό στοιχείο για την πρώην σύζυγο είναι η φωτογραφία που βρέθηκε στο κινητό της. Τραβηγμένη την ημέρα της δολοφονίας, δείχνει τον καθηγητή από πίσω, καταγράφοντας με ακρίβεια τι φορούσε. Το στιγμιότυπο αυτό, κατά τις Αρχές, δεν αφήνει αμφιβολία ότι είχε οπτική επαφή με το θύμα λίγο πριν το χτύπημα — και ενδεχομένως λειτουργούσε ως «σημάδι» για τους εκτελεστές.

Μετά το έγκλημα, έσβησε όλα τα δεδομένα από το τηλέφωνό της και το απενεργοποίησε, προφανώς προσπαθώντας να εξαφανίσει στοιχεία. Όμως δεν πρόλαβε.

Ομολόγησαν όλοι εκτός από την πρώην γυναίκα του

Οι τέσσερις άνδρες που εμπλέκονται στην υπόθεση έχουν ήδη ομολογήσει, περιγράφοντας το σχέδιο, τη δράση και τη διαδρομή τους. Η γυναίκα, από την πλευρά της, επιμένει πως δεν έχει καμία εμπλοκή.

Η 43χρονη κατηγορείται για ηθική αυτουργία στην ανθρωποκτονία του πρώην συζύγου της, ενώ ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία ασκήθηκε στον φερόμενο ως φυσικό αυτουργό.


Για συνέργεια στην ανθρωποκτονία διώκονται οι άλλοι 3 συλληφθέντες.


 

H πρώην σύζυγος, ο 35χρονος νυν σύντροφός της, δύο Αλβανοί και ένας Βούλγαρος έλαβαν προθεσμία να απολογηθούν την Δευτέρα 21 Ιουλίου. Η 43χρονη, οικονομολόγος και μητέρα δύο παιδιών, φέρεται ως ο εγκέφαλος της δολοφονίας που διαπράχθηκε έξω από το σπίτι της, σε κεντρικό δρόμο της Αγίας Παρασκευής το μεσημέρι της Παρασκευής 4 Ιουλίου.


Δείτε επίσης:

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This