Ισχυρός σεισμός στα Ιωάννινα: «Είχε δώσει δείγματα τις προηγούμενες ημέρες», εξηγεί ο Λέκκας

Must Read

Ανησυχία έχει προκαλέσει στους κατοίκους των Ιωαννίνων η ισχυρή δόνηση που καταγράφηκε νωρίτερα σήμερα το πρωί.

Ο σεισμός μεγέθους 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ είχε εστιακό βάθος μόλις στα 7,2 χιλιόμετρα και επίκεντρο 12 χιλιόμετρα ανατολικά της Αγίας Κυριακής Ιωαννίνων. Μάλιστα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΑΣΠ, καθηγητή Γεωλογίας, Ευθύμιο Λέκκα, είχε δώσει δείγματα νωρίτερα.

«Ο σεισμός σημειώθηκε στην Παραμυθιά και είχε μέγεθος 4,3 Ρίχτερ. Πρόκειται για δόνηση με μικρό εστιακό βάθος. Παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου», ανέφερε αρχικά και συνέχισε: «Το ρήγμα που κυριαρχεί στην περιοχή έχει διεύθυνση ανατολή-δύση και τις προηγούμενες ημέρες έχει δώσει 2-3 μικρότερες δονήσεις».

Μάλιστα, την τελευταία ώρα, τουλάχιστον τρεις μετασεισμοί έχουν καταγραφεί από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, μεγέθους 2-2,5 Ρίχτερ.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This