Σε μια κίνηση που έρχεται ως απάντηση στην κατακραυγή της τοπικής κοινωνίας αλλά και του ευρύτερου κοινού, ο Δήμος Αλμυρού ανακοίνωσε σήμερα την ακύρωση της απόφασης για την κατακύρωση του πλειοδοτικού διαγωνισμού για την εγκατάσταση και λειτουργία λούνα παρκ στο παραδοσιακό πανηγύρι της πόλης. Η επίμαχη απόφαση αφορούσε στην ανάθεση της διοργάνωσης στην ίδια επιχειρηματία που καταδικάστηκε πρωτοδίκως για την υπόθεση θανάτου της 14χρονης Σεράινας Χουλιάρα το 2019.
Η δημοσιοποίηση της είδησης προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις, καθώς η συγκεκριμένη επιχειρηματίας, αν και νομότυπα συμμετείχε στη διαγωνιστική διαδικασία, είχε καταδικαστεί μόλις λίγες ημέρες πριν την κατακύρωση, γεγονός που ανέσυρε τραυματικές μνήμες στην τοπική κοινωνία του Αλμυρού. Η τραγωδία του 2019, όταν η ανήλικη έχασε τη ζωή της σε παιχνίδι του λούνα παρκ, παραμένει νωπή, και η προοπτική να εμπλακεί ξανά η ίδια επιχειρηματίας στο πανηγύρι της πόλης θεωρήθηκε από πολλούς ως «πρόκληση».
Απέναντι σε αυτή τη θύελλα αντιδράσεων, ο Δήμος Αλμυρού επανεξέτασε το φάκελο της κατακύρωσης και, σύμφωνα με την ανακοίνωσή του, διαπίστωσε διαδικαστικές ελλείψεις που επέβαλαν την ανάκληση της απόφασης. Όπως έγινε γνωστό, η απόφαση ακυρώνεται και η διαδικασία θα επαναπροκηρυχθεί άμεσα, ώστε να υπάρξει νέος διαγωνισμός για την εγκατάσταση και λειτουργία του λούνα παρκ ενόψει του πανηγυριού που αναμένεται να πραγματοποιηθεί στα τέλη Αυγούστου.
Η ανακοίνωση του δήμου:
«Σε σημερινή έκτακτη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής του Δήμου Αλμυρού, αποφασίσθηκε η ανάκληση της με αρ. 241/14.07.2025 απόφαση της ίδιας επιτροπής με την οποία είχε εγκριθεί το πρακτικό της Επιτροπής Διαγωνισμού για την εκμίσθωση χώρου στο παζάρι του Αλμυρού για την τοποθέτηση Λούνα Πάρκ.
Με την απόφαση αυτή της Δημοτικής Επιτροπής ανακλήθηκε η προηγούμενη απόφαση με την οποία είχε κατακυρωθεί ο διαγωνισμός στην μοναδική συμμετέχουσα στην διαγωνιστική διαδικασία και για τυπικούς λόγους και την μη έγκαιρη προσκόμιση μιας διευκρινιστικής βεβαίωσης από την Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας, που είχε ζητηθεί από την Επιτροπή Διαγωνισμού. Η απόφαση λήφθηκε μετά και από την γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας του Δήμου Αλμυρού.
Σημειώνουμε ότι δεν είχε υπογραφεί ακόμη σύμβαση μίσθωσης με την συγκεκριμένη ενδιαφερόμενη. Με την ίδια απόφαση αποφασίστηκε να μην κατακυρωθεί η δημοπρασία για την εκμίσθωση χώρου διεξαγωγής της ετήσιας εμποροπανήγυρης Αλμυρού, με σκοπό την εγκατάσταση Λούνα Παρκ, για το έτος 2025. Στην ίδια συνεδρίαση η Δημοτική Επιτροπή αποφάσισε την έγκριση όρων νέας διακήρυξης διαγωνισμού εκμίσθωσης χώρου για την εγκατάσταση Λούνα Πάρκ. Οπότε η διαδικασία θα κινηθεί από την αρχή. Ο Δήμος Αλμυρού και τα συλλογικά και υπηρεσιακά του όργανα κινούνται πάντα με γνώμονα το δημοτικό συμφέρον και τις αρχές της νομιμότητας και της χρηστής διοίκησης».
Δείτε επίσης:
- Επαναλειτουργεί το λούνα παρκ όπου σκοτώθηκε η 14χρονη Σεράινα – «Είναι μεγάλη πληγή να το βλέπουμε» λέει η χαροκαμένη μάνα
- Τραγωδία στον Αλμυρό: Ένοχοι η ιδιοκτήτρια λούνα παρκ και ο χειριστής για τον θάνατο της 14χρονης Σεράινας