Κρήτη: 17χρονος Σουδανός o διακινητής 40 μεταναστών στους Καλούς Λιμένες

Ο ανήλικος αναγνωρίστηκε από τους υπόλοιπους μετανάστες ως ο διακινητής της ομάδας

Must Read

Οι αρχές συνέλαβαν έναν 17χρονο υπήκοο Σουδάν που αναγνωρίστηκε ως ο διακινητής της ομάδας 41 μεταναστών που διασώθηκαν το βράδυ της Τρίτης 22 Ιουλίου στη θαλάσσια περιοχή νότια των Καλών Λιμένων.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις των μεταναστών στις αρχές, το ταξίδι τους ξεκίνησε τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας από την περιοχή Τομπρούκ της Λιβύης. Για τη μεταφορά τους στην Ελλάδα κατέβαλαν μεταξύ 10.000 και 16.000 δηναρίων Λιβύης, ποσό που αντιστοιχεί σε αρκετές εκατοντάδες ευρώ.

Σύλληψη του διακινητή

Η Λιμενική Αρχή Ηρακλείου, που διενεργεί την προανάκριση, συνέλαβε έναν 17χρονο υπήκοο Σουδάν. Ο ανήλικος αναγνωρίστηκε από τους υπόλοιπους μετανάστες ως ο διακινητής της ομάδας.
Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα cretalive.gr ο 17χρονος αντιμετωπίζει τρεις κατηγορίες, παράνομη είσοδο στη χώρα (άρθρο 83 του Ν. 3386/2005), διευκόλυνση παράνομης μετανάστευσης (άρθρο 25 του Ν. 5038/2023) και έκθεση σε κίνδυνο (άρθρο 306 Ποινικού Κώδικα).

*Φωτογραφία αρχείου

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Κάθε σχόλιο δημοσιεύεται αυτόματα. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να αφαιρέσουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This